Zbog prodaje i davanja droge drugima Lea Dokmanović osuđena na 32 mjeseca zatvora

N. T.
Zbog prodaje i davanja droge drugima Lea Dokmanović osuđena na 32 mjeseca zatvora

BANjALUKA - Lea Dokmanović (20) iz Banjaluke osuđena je u Okružnom sudu na jedinstvenu kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog prodaje narkotika i omogućavanje drugima da uživaju drogu.

Presudu, koja je nepravosnažna,  je izreklo vijeće kojim je  predsjedavao sudija Branimir Jukić. Dokmanovićevoj je  u kaznu uračunato vrijeme koje je provela u pritvoru od 3. do 20. juna 2019. godine.

Ona je dobila godinu zatvora za prodaju droge, a dvije godine jer je drugima omogućavala da uživaju narkotike pa joj je izrečena jedinstvena kazna od 32 mjeseca zatvora.

Prema optužnici, Dokmanovićeva je od decembra 2018. do juna 2019. godine prodavala marihuanu i spid, te da je u jednom kafiću Ameru Isakoviću prodala tabletu ekstazija za 20 KM.

Osim toga, terete je i da je u istom periodu drugima omogućavala da uživaju drogu u stanu Naila i Medine Kapo u Banjaluci. Osim toga, na teret jojse stavljalo da je u istom periodu u stanu Naila i Medine Kapo u Banjaluci drugima omogućavala da uživaju drogu.

Ona je uhapšena u akciji Klub koju su 2019. godine izveli pripadnici banjalučke policije.

Međutim tokom suđenja inspektori koji su vodili slučaj rekli su da se ta akcija zvala „Dom", ali je greškom u saopštenju za javnost napisano da se akcija zove „Klub".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana