Otkriveno ko je zapalio Nešićev džip

Nebojša Tomašević
Otkriveno ko je zapalio Nešićev džip

ISTOČNO SARAJEVO – Policija je uhapsila J.H. iz Ilidže zbog sumnje da je zapalio džip „lend rover“ vlasništvo poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Predraga Nešića, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da osumnjičenog terete za izazivanje opšte opasnosti.

- Osumnjičeni J.H. se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom koje je počinjeno 15. januara u ulici Prve Sarajevske Brigade u Istočnom Saraevu, gdje je gorio putnički automobil. Tom prilikom vatrom je oštećeno još jedno vozilo koje se nalazilo pored zapaljenog vozila. U toku je kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu preduzimaju dalje mjere i radnje sa ciljem dokumentovanja pomenutog krivičnog djela - rekli su u policiji.

Osim Nešićevog „lend rovera“ u podmetnutom požaru je vatra  zahvatila i vozilo njegovog punca Mlađena Božovića. Na tom vozilu je pričinjena manja šteta i oštećen branik.

Sve se desilo 15. januara oko 5.50 časova  rano ujutro, a kamere video nadzora u ulici Prve Sarajevske Brigade snimile su paljenje skupocjenog džipa. Na snimcima se vidi da je  blizinu džipa  došao  „bijeli golf  2“ iz koga je izašao muškarac s kapuljačom na glavu te zapalio automobil i pobjegao.

Nešić je brat lidera DNS-a Nenada Nešića.

Utorak je u Istočnom Novom Sarajevu zapaljen i „mercedes“ vlasništvo odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo Aleksandra Sladoje. Policija je brzom akcijom otkrila da su to uradila tri državljanina Srbije D.J., M.N. i M.N, za kojima je raspisana potraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana