Policija traga za osobama koje su zapalile vozilo Predraga Nešića

N.T.
Foto: Agencije

ISTOČNO SARAJEVO - Kamere video nadzora u ulici Prve Sarajevske Brigade snimile su paljenje skupocjenog džipa „lend rover” vlasništvo poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Predraga Nešića, potvrđeno je „Glasu Srpske”.

Kako saznajemo na snimcima se vidi da se u blizinu džipa došao „bijeli golf 2” iz koga je izašao muškarac s kapuljačom na glavu te zapalio skupocijeni automobil i pobjegao. Sve se desilo jutros rano, a vatra je zahvatila i vozilo Nešićevog punca Mlađena Božovića. Na tom vozilu je pričinjena mapnja šteta i oštećen branik.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopštili su da preduzimaju sve neophodne mjere u cilju rasvjetljavanja ovog  slučaja koji je Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo prijavljen oko 5.50 časova. Podmetanje požara je  okarakterisano kao izazivanje opšte opasnosti.

Predrag Nešić kazao je „Glasu Srpske”  da ne zna zašto bi mu neko zapalio automobil i da ranije nije imao nikakvih prijetnji.

-  Vozilo je  oko šest časova ujutro poliveno  benzinom i zapaljeno. Pričinjena je totalna šteta, a automobil nažalost nije bio kasko osiguran. Tokom noći čula se samo eksplozija, ali prije toga nisam ništa čuo i vidio-rekao je Nešić.

Potvrdio je da je u požaru oštećen automobil njegovog punca Božovića, ali da se radi o manjoj šteti. Vozilo „lend rover” registrovano je na  na firmu “N Trade” koja je   vlasništvo  Nešića koji je poslanik Demokratskog narodnog saveza (DNS). On je brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a koji bi trebao biti novi ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Božović je inače šef Kabineta ministra u Savjetu ministara BiH Miloša Lučića, koji je nedavno podnio ostavku nakon hapšenja.

Iz DNS-a su najoštrije osudili, kako su naveli, ugrožavanje Predragove imovine i pozvali nadležne organe da hitno reaguju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana