Полиција трага за особама које су запалиле возило Предрага Нешића

Н.Т.
Foto: Агенције

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Камере видео надзора у улици Прве Сарајевске Бригаде снимиле су паљење скупоцјеног џипа „ленд ровер” власништво посланика у Народној скупштини Републике Српске Предрага Нешића, потврђено је „Гласу Српске”.

Како сазнајемо на снимцима се види да се у близину џипа дошао „бијели голф 2” из кога је изашао мушкарац с капуљачом на главу те запалио скупоцијени аутомобил и побјегао. Све се десило јутрос рано, а ватра је захватила и возило Нешићевог пунца Млађена Божовића. На том возилу је причињена мапња штета и оштећен браник.

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштили су да предузимају све неопходне мјере у циљу расвјетљавања овог  случаја који је Полицијској станици Источно Ново Сарајево пријављен око 5.50 часова. Подметање пожара је  окарактерисано као изазивање опште опасности.

Предраг Нешић казао је „Гласу Српске”  да не зна зашто би му неко запалио аутомобил и да раније није имао никаквих пријетњи.

-  Возило је  око шест часова ујутро поливено  бензином и запаљено. Причињена је тотална штета, а аутомобил нажалост није био каско осигуран. Током ноћи чула се само експлозија, али прије тога нисам ништа чуо и видио-рекао је Нешић.

Потврдио је да је у пожару оштећен аутомобил његовог пунца Божовића, али да се ради о мањој штети. Возило „ленд ровер” регистровано је на  на фирму “Н Траде” која је   власништво  Нешића који је посланик Демократског народног савеза (ДНС). Он је брат Ненада Нешића, предсједника ДНС-а који би требао бити нови министар сигурности у Вијећу министара БиХ.

Божовић је иначе шеф Кабинета министра у Савјету министара БиХ Милоша Лучића, који је недавно поднио оставку након хапшења.

Из ДНС-а су најоштрије осудили, како су навели, угрожавање Предрагове имовине и позвали надлежне органе да хитно реагују.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана