Otkriveno ko je zapalio automobil odbornika, policija traga za tri državljanina Srbije

Nebojša Tomašević
Otkriveno ko je zapalio automobil odbornika, policija traga za tri državljanina Srbije

ISTOČNO SARAJEVO – Policija je brzom akcijom otkrila da su tri državljanina Srbije odgovorni za paljevinu automobila „mercedes ML“ vlasništvo odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo Aleksandra Sladoje, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopštili su da su državljani Srbije D.J., M.N. i M.N., sumnjiče za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i  za njima je raspisana potraga.

- Preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali tri lica koja se dovode u vezu događajem koji se desio jutros u 4.30 časova odnosno požarom na automobilu u ulici Jovana Dučića. Radi se o krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a policijski službenici su radom na terenu došli do saznanja da se u vezu sa navedenim djelom mogu dovesti tri lica, D.J, M.N. i M.N, državljani Srbije za kojima je raspisana potraga  – saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Dodali su da se  pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu preduzimaju dalje mjere i radnje sa ciljem dokumentovanja pomenutog krivičnog djela.

Sladoje je ranije „Glasu Srpske“ istakao da vjeruje da će počinioci ubrzo biti otkriveni te potvrdio da su ih snimile kamere video nadzora.

Kazao je da policija u ovom slučaju dobro radi posao te je istakao da nikome nije ništa uradio da bi se ovakvo nešto dogodilo.

- Ne znam zašto bi mi neko zapalio vozilo. Bio sam u DNS-u i lider te stranke Nenad Nešić, za koga svašta vezuju, je moj rođak. Međutim, ne mogu reći da ovo ima veze sa DNS-om i sa njim kad sam ja izašao iz te stranke. Sa druge strane, nisam ni nikome dužan niti sam uradio nešto loše da mi zapali auto. Ovdje je potpis kao kada je gorjelo vozilo Predraga Nešića, Nenadovog brata  - rekao je Sladoje i dodao da sa Nenadom Nešićem više nema kontakt.

Potvrdio je da je njegov porodični „mercedes ML“ totalno izgorio, a oštećena su dva „golfa 4“ i „hjundaji“. Sladoje ukupnu štetu na svim vozilima procjenjuje na otprilike oko 25.000 KM, ali ističe da to može biti i više.

Prema njegovim riječima, kamera sa susjedne kuće je snimila dva napadača.

 – Ja nemam kameru, ali ima prvi komšija. Na snimku se vide dvije osobe sa kapuljačama kako pale vozilo – rekao je Sladoje.

Dodao je da ga je probudila eksplozija i jaka svjetlost od plamena na vozilu, a da prije toga nije ništa čuo. Dodaje da često parkira automobil u blizini kuće, ali da je sada na sreću ostavio ga bliže cesti.

– Sreća da je vozilo bilo dalje od kuće, pa se vatra nije mogla da proširi na nju - rekao je Sladoje.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo jutros je saopšteno da je policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo jutros oko 4.30 časova prijavljeno da u ulici Jovana Dučića gori automobil.

- Pripadnici Vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo ugasili su požar u kojem su vatrom oštećena još tri vozila koja su se nalazila pored zapaljenog automobila. Obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Policijski službenici u prisustvu sudskog vještaka izvršili su uviđaj na licu mjesta i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu preduzimaju mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela – navela je u saopštenju PU Istočno Sarajevo.

Prije nekoliko dana u ulici Prve Sarajevske Brigade zapaljen je automobil džip „lend rover“ vlasništvo poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Predraga Nešića koji je brat predsjednika DNS-a Nenada Nešića. Kamere video nadzora snimile su i ovu paljevinu i na snimcima se vidi da se u blizinu džipa došao „bijeli golf 2“ iz koga je izašao muškarac s kapuljačom na glavu te zapalio skupocjeni automobil i pobjegao. Još uvijek nije otkriveno ko je podmetnuo ovaj požar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana