Crna hronika - utorak 6. oktobar

Glas Srpske
Crna hronika - utorak 6. oktobar

Bačena bomba na kuću Samardžića

PRIJEDOR - Nepoznato lice bacilo je preksinoć eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće Radmile Samardžić koja živi i radi u Njemačkoj, a u kojoj je kao podstanar u posljednje vrijeme stanovao Danijel Karanović.

Od siline detonacije na kući su popucala stakla a u dvorištu se vidi krater koji je napravila eksplozivna naprava. Jaka eksplozija uznemirila je mještane ove kao i drugih ulica.

- Pošla sam na spavanje kada se začula jaka detonacija. Toliko sam se preplašila da mi je bilo potrebno neko vrijeme da dođem sebi i da izađem napolje. Kada sam izišla iz kuće vidjela sam Danijela koji je pozvao policiju - priča komšinica Nada Došen. P. Š.

Četvoro povrijeđeno u sudaru "opela" i "mercedesa"

MODRIČA - Četiri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 22 časa u ulici Cara Lazara u Modriči, saopšteno je juče iz CJB Doboj.

U ovoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je B. V. (24) iz Modriče, dok su lakše povrede zadobili S. B. (26) i D. D. (24).

U nesreći su učestvovali automobili "opel korsa", kojim je upravljao Z. P. iz Modriče, i "mercedes" za čijim volanom je bio lakše povrijeđeni S. B.

U policiji su saopštili da je do nesreće došlo kada je vozač automobila "opel korsa", pretičući biciklistu, prešao u drugu saobraćajnu traku i udario u "mercedes". G. O.

Huligani priznali da su pretukli mladiće

BANjA LUKA - Banjolučani Ognjen Ćutković (19) i Nebojša Mirjanić (19) priznali su juče da su 26. aprila napali i teško povrijedili sugrađane Gorana Bajića (20) i Marka Kotaraša (22).

Sudija Osnovnog suda Snježana Kudrić prihvatila je juče priznanje i izricanje presude zakazala za 8. oktobar.

Prema optužnici, oni se terete za nanošenje teških tjelesnih povreda. Ćutković je organizator napada i na teret mu se stavlja teži oblik krivičnog djela. Oni su zajedno sa maloljetnicima M. M. (17) i I. M. (16) 26. aprila oko 2.20 časova sa još dva nepoznata mladića, u centru Banje Luke bez ikakvog povoda napali i bezobzirno premlatili Kotaraša i Bajića. Kotaraš je zadobio po život opasne povrede i bio u komi. N. T.

Određen pritvor zbognepojavljivanja na sudu

BANjA LUKA - Mehmedu Bajriću, optuženom za lažno svjedočenje, juče je određen jednomjesečni pritvor zbog nepojavljivanja na suđenju u banjolučkom Okružnom sudu.

Pritvor je na zahtjev specijalnog tužioca Gorana Glamočanina odredila predsjednik Sudskog vijeća Olga Malešević.

Glamočanin je istakao da se Bajrić oglušio o pozive suda više puta, a na prethodno suđenje dovela ga je sudska policija.

Bajrić je optužen da je dao lažni iskaz na suđenju u "predmetu automafija" 3. oktobra 2007. protiv Gorana Pržulja i drugih optuženih za organizovani i najteže oblike privrednog kriminala u vezi sa krivičnim djelom iznude.  N. T.

Privođen zbog pucnjave, u kući držao minobacač

PRIJEDOR - Prijedorska policija uhapsila je Duška Radulovića (44) zbog pucnjave iz automatskog oružja u Velikom Palančištu, saznaje "Glas Srpske" od izvora bliskog istrazi.

Iz policije je saopšteno da su prilikom hapšenja kod njega pronađeni ručni minobacač, protivtenkovska mina i druga municija, te puška "M-48" i automatska puška.

On se sumnjiči da je pucanjem iz automatske puške oštetio rasvjetu, prozore i fasadu na vikendici u Velikom Palančištu. Poslije saslušanja pušten je na slobodu, a protiv njega će tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za oštećenje tuđe stvari i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja. N. T.

Sokočanin uhapšen zbog paljenja sijena

SOKOLAC - Policijskoj stanici Sokolac u nedjelju oko jedan čas iza ponoći prijavljeno je da je u mjestu Kula, na imanju R. Š., zapaljen plast sijena. Po ovlašćenju dežurnog tužioca policija i inspektori su obavila uviđaj i utvrdili da je požar podmetnut, saopšteno je juče iz CJB Istočno Sarajevo.

- Policija je došla do saznanja da se sa ovim djelom može povezati M. M. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac u mjestu Margetići pretresena je porodična kuća, pomoćni objekti i njegov "mercedes" - kazali su u policiji.

Dodali su da je u prtljažniku vozila pronađena manja količina prosutog goriva. M. M. je uhapšen i zadržan u pritvoru. G. O.

Naoružani razbojnik opljačkao kladionicu u Brčkom

BRČKO - Radnik sportske kladionice u ulici Konačko brdo u Brčkom prijavio je u nedjelju u 20 časova da je nad njim izvršeno krivično djelo razbojništvo, saopšteno je juče iz policije distrikta Brčko.

Policija je uviđajem utvrdila da je nepoznata maskirana osoba ušla u kladionicu i, uz prijetnju vatrenim oružjem, od radnika uzela manju svotu novca. O ovom događaju upoznat je dežurni tužilac Brčko distrikta, javile su agencije.

U podmetnutim požarima izgorjelo 15 dunuma rastinja

MRKONjIĆ GRAD - U dva podmetnuta požara u selu Baraći kod Mrkonjić Grada izgorjelo je 15 dunuma rastinja i niske šume. Požar su u nedjelju oko 11.30 časova primijetili mještani i odmah obavijestili policiju i vatrogasce.

Poslije nekoliko časova požar su uspjeli da lokalizuju vatrogasci iz Mrkonjić Grada i spriječili da se proširi i zahvati visoko rastinje i šumu.

Požar je izbio na lokalitetu Gornjih Baraća, a mještani tvrde da je namjerno izazvan. Ko je i zašto izazvao požar utvrdiće istraga. Ovo nije prvi slučaj na baraćkom području da se namjerno izazivaju požari. S. D.

Lopovi iz dvorišta odvezli "folksvagen pasat"

DERVENTA - Nepoznata lica su u selu Drijenovi kod Dervente u nedjelju u toku noći ukrala automobil "folksvagen pasat 5" iz dvorišta kuće, vlasništvo V. K., saopšteno je juče iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U ovom centru su istakli da se u vozilu "folksvagen pasat" nalazili saobraćajna dozvola, lična karta, putna dokumenta, kreditne kartice i novac. Policija je obavila uviđaj i u toku je istraga. G. O.

Ukradena "škoda oktavija"

BIJELjINA - Nepoznata lica provalila su u nedjelju u stan, a potom iz garaže u ulici Gavrila Principa ukrala automobil "škoda oktavija" vlasništvo N. H. (78) iz Bijeljine, saopšteno je juče iz CJB Bijeljina. Policija je obavila uviđaj, a istraga je u toku. G. O.

Zatečeni u krađi tablica

BANjA LUKA - Policija je u subotu oko 21 čas u Ravnogorskoj ulici u Banjoj Luci zatekla više nepoznatih lica kako kradu registarske tablice sa automobila "reno 19", saopšteno je juče iz CJB Banja Luka. G. O.

Otuđen novac iz "Termika"

BIJELjINA - Nepoznate osobe provalile su u noći između subote i nedjelje, u periodu od 19 časova do 30 minuta poslije ponoći, u bijeljinsko preduzeće "Termika", čiji je vlasnik R. V. iz Bijeljine, odakle su odnijeli 500 evra i manju količinu zlata, kazali su juče u CJB Bijeljina. G. O.

Provalnici odnijeli pare i nakit

DOBOJ - U Stanarima kod Doboja nepoznata lica su u noći između subote i nedjelje provalila u kuću, vlasništvo B. G., odakle su ukrali pare i zlatni nakit, čime je pričinjena šteta vlasniku od 3.500 maraka, potvrđeno je juče u Centru javne bezbjednosti Doboj. G. O.

Nastradala maloljetnica u padu sa motocikla

TRAVNIK - Dalila K. (17) iz Travnika teško je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 19.50 časova u travničkom mjestu Kanare, a u kojoj su učestvovali motocikl i automobil "golf", javila je Srna.

U nesreći su učestvovali automobil "golf", koji je vozio Dragan Bilješko iz mjesta Potkraj kod Travnika, i motocikl "jamaha", kojim je upravljao Denis Vrban (29) iz Bugojna koji je lakše povrijeđen. Dalila K. bila je suvozač na motociklu.

Ljekarska pomoć ukazana je povrijeđenoj u travničkoj bolnici, a potom je prevezena u Klinički centar Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Maloljetnik izboden u trolejbusu u Sarajevu

SARAJEVO - Maloljetni A. S. (16) izboden je juče nožem u trolejbusu gradskog saobraćaja u Sarajevu, potvrđeno je u MUP-u Sarajevskog kantona. Incident se dogodio u 12.50 časova, prenosi Srna.

Portparol Kliničkog centra Koševo Biljana Jandrić izjavila je da je povrijeđeni zbog krvarenja u grudnom košu dreniran i da će biti prebačen na Torokalnu kliniku. Prema njenim riječima, stanje šesnaestogodišnjaka je trenutno stabilno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana