Црна хроника - уторак 6. октобар

Глас Српске
Црна хроника - уторак 6. октобар

Бачена бомба на кућу Самарџића

ПРИЈЕДОР - Непознато лице бацило је прексиноћ експлозивну направу у двориште породичне куће Радмиле Самарџић која живи и ради у Њемачкој, а у којој је као подстанар у посљедње вријеме становао Данијел Карановић.

Од силине детонације на кући су попуцала стакла а у дворишту се види кратер који је направила експлозивна направа. Јака експлозија узнемирила је мјештане ове као и других улица.

- Пошла сам на спавање када се зачула јака детонација. Толико сам се преплашила да ми је било потребно неко вријеме да дођем себи и да изађем напоље. Када сам изишла из куће видјела сам Данијела који је позвао полицију - прича комшиница Нада Дошен. П. Ш.

Четворо повријеђено у судару "опела" и "мерцедеса"

МОДРИЧA - Четири особе повријеђене су у саобраћајној несрећи која се догодила у недјељу око 22 часа у улици Цара Лазара у Модричи, саопштено је јуче из ЦЈБ Добој.

У овој несрећи тешке тјелесне повреде задобио је Б. В. (24) из Модриче, док су лакше повреде задобили С. Б. (26) и Д. Д. (24).

У несрећи су учествовали аутомобили "опел корса", којим је управљао З. П. из Модриче, и "мерцедес" за чијим воланом је био лакше повријеђени С. Б.

У полицији су саопштили да је до несреће дошло када је возач аутомобила "опел корса", претичући бициклисту, прешао у другу саобраћајну траку и ударио у "мерцедес". Г. О.

Хулигани признали да су претукли младиће

БAЊA ЛУКA - Бањолучани Огњен Ћутковић (19) и Небојша Мирјанић (19) признали су јуче да су 26. априла напали и тешко повриједили суграђане Горана Бајића (20) и Марка Котараша (22).

Судија Основног суда Сњежана Кудрић прихватила је јуче признање и изрицање пресуде заказала за 8. октобар.

Према оптужници, они се терете за наношење тешких тјелесних повреда. Ћутковић је организатор напада и на терет му се ставља тежи облик кривичног дјела. Они су заједно са малољетницима М. М. (17) и И. М. (16) 26. априла око 2.20 часова са још два непозната младића, у центру Бање Луке без икаквог повода напали и безобзирно премлатили Котараша и Бајића. Котараш је задобио по живот опасне повреде и био у коми. Н. Т.

Одређен притвор збогнепојављивања на суду

БAЊA ЛУКA - Мехмеду Бајрићу, оптуженом за лажно свједочење, јуче је одређен једномјесечни притвор због непојављивања на суђењу у бањолучком Окружном суду.

Притвор је на захтјев специјалног тужиоца Горана Гламочанина одредила предсједник Судског вијећа Олга Малешевић.

Гламочанин је истакао да се Бајрић оглушио о позиве суда више пута, а на претходно суђење довела га је судска полиција.

Бајрић је оптужен да је дао лажни исказ на суђењу у "предмету аутомафија" 3. октобра 2007. против Горана Пржуља и других оптужених за организовани и најтеже облике привредног криминала у вези са кривичним дјелом изнуде.  Н. Т.

Привођен због пуцњаве, у кући држао минобацач

ПРИЈЕДОР - Приједорска полиција ухапсила је Душка Радуловића (44) због пуцњаве из аутоматског оружја у Великом Паланчишту, сазнаје "Глас Српске" од извора блиског истрази.

Из полиције је саопштено да су приликом хапшења код њега пронађени ручни минобацач, противтенковска мина и друга муниција, те пушка "М-48" и аутоматска пушка.

Он се сумњичи да је пуцањем из аутоматске пушке оштетио расвјету, прозоре и фасаду на викендици у Великом Паланчишту. Послије саслушања пуштен је на слободу, а против њега ће тужилаштву бити достављен извјештај за оштећење туђе ствари и недозвољену производњу и промет оружја. Н. Т.

Сокочанин ухапшен због паљења сијена

СОКОЛAЦ - Полицијској станици Соколац у недјељу око један час иза поноћи пријављено је да је у мјесту Кула, на имању Р. Ш., запаљен пласт сијена. По овлашћењу дежурног тужиоца полиција и инспектори су обавила увиђај и утврдили да је пожар подметнут, саопштено је јуче из ЦЈБ Источно Сарајево.

- Полиција је дошла до сазнања да се са овим дјелом може повезати М. М. На основу наредбе Основног суда Соколац у мјесту Маргетићи претресена је породична кућа, помоћни објекти и његов "мерцедес" - казали су у полицији.

Додали су да је у пртљажнику возила пронађена мања количина просутог горива. М. М. је ухапшен и задржан у притвору. Г. О.

Наоружани разбојник опљачкао кладионицу у Брчком

БРЧКО - Радник спортске кладионице у улици Коначко брдо у Брчком пријавио је у недјељу у 20 часова да је над њим извршено кривично дјело разбојништво, саопштено је јуче из полиције дистрикта Брчко.

Полиција је увиђајем утврдила да је непозната маскирана особа ушла у кладионицу и, уз пријетњу ватреним оружјем, од радника узела мању своту новца. О овом догађају упознат је дежурни тужилац Брчко дистрикта, јавиле су агенције.

У подметнутим пожарима изгорјело 15 дунума растиња

МРКОЊИЋ ГРAД - У два подметнута пожара у селу Бараћи код Мркоњић Града изгорјело је 15 дунума растиња и ниске шуме. Пожар су у недјељу око 11.30 часова примијетили мјештани и одмах обавијестили полицију и ватрогасце.

Послије неколико часова пожар су успјели да локализују ватрогасци из Мркоњић Града и спријечили да се прошири и захвати високо растиње и шуму.

Пожар је избио на локалитету Горњих Бараћа, а мјештани тврде да је намјерно изазван. Ко је и зашто изазвао пожар утврдиће истрага. Ово није први случај на бараћком подручју да се намјерно изазивају пожари. С. Д.

Лопови из дворишта одвезли "фолксваген пасат"

ДЕРВЕНТA - Непозната лица су у селу Дријенови код Дервенте у недјељу у току ноћи украла аутомобил "фолксваген пасат 5" из дворишта куће, власништво В. К., саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Добој.

У овом центру су истакли да се у возилу "фолксваген пасат" налазили саобраћајна дозвола, лична карта, путна документа, кредитне картице и новац. Полиција је обавила увиђај и у току је истрага. Г. О.

Украдена "шкода октавија"

БИЈЕЉИНA - Непозната лица провалила су у недјељу у стан, а потом из гараже у улици Гаврила Принципа украла аутомобил "шкода октавија" власништво Н. Х. (78) из Бијељине, саопштено је јуче из ЦЈБ Бијељина. Полиција је обавила увиђај, а истрага је у току. Г. О.

Затечени у крађи таблица

БAЊA ЛУКA - Полиција је у суботу око 21 час у Равногорској улици у Бањој Луци затекла више непознатих лица како краду регистарске таблице са аутомобила "рено 19", саопштено је јуче из ЦЈБ Бања Лука. Г. О.

Отуђен новац из "Термика"

БИЈЕЉИНA - Непознате особе провалиле су у ноћи између суботе и недјеље, у периоду од 19 часова до 30 минута послије поноћи, у бијељинско предузеће "Термика", чији је власник Р. В. из Бијељине, одакле су однијели 500 евра и мању количину злата, казали су јуче у ЦЈБ Бијељина. Г. О.

Провалници однијели паре и накит

ДОБОЈ - У Станарима код Добоја непозната лица су у ноћи између суботе и недјеље провалила у кућу, власништво Б. Г., одакле су украли паре и златни накит, чиме је причињена штета власнику од 3.500 марака, потврђено је јуче у Центру јавне безбједности Добој. Г. О.

Настрадала малољетница у паду са мотоцикла

ТРAВНИК - Далила К. (17) из Травника тешко је повријеђена у саобраћајној несрећи која се догодила јуче око 19.50 часова у травничком мјесту Канаре, а у којој су учествовали мотоцикл и аутомобил "голф", јавила је Срна.

У несрећи су учествовали аутомобил "голф", који је возио Драган Биљешко из мјеста Поткрај код Травника, и мотоцикл "јамаха", којим је управљао Денис Врбан (29) из Бугојна који је лакше повријеђен. Далила К. била је сувозач на мотоциклу.

Љекарска помоћ указана је повријеђеној у травничкој болници, а потом је превезена у Клинички центар Сарајево, саопштено је из МУП-а Средњобосанског кантона.

Малољетник избоден у тролејбусу у Сарајеву

СAРAЈЕВО - Малољетни A. С. (16) избоден је јуче ножем у тролејбусу градског саобраћаја у Сарајеву, потврђено је у МУП-у Сарајевског кантона. Инцидент се догодио у 12.50 часова, преноси Срна.

Портпарол Клиничког центра Кошево Биљана Јандрић изјавила је да је повријеђени због крварења у грудном кошу дрениран и да ће бити пребачен на Торокалну клинику. Према њеним ријечима, стање шеснаестогодишњака је тренутно стабилно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана