Bivši fudbaler osumnjičen da je bio vođa kriminalne grupe

GS
Foto: MUP RS

Bivši fudbaler Vladan Šumarević (53) uhapšen je u velikoj međunarodnoj akciji "Belvedere", potvrđeno je za "Telegraf".

Lisice na ruke stavljene su mu u Češkoj.

Šumarević koji je našoj javnosti pod nadimkom Šumar osumnjičen je da je bio jedan od organizatora grupe koja je švercovala oko 170 kilograma droge.

Istraga

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih i to: Vladana Šumarevića, Igora Šćepanovića (drugi organizator ove organizovane kriminalne grupe), Petra Delića, Miroslava Pavlovića,

Slavka Delića, Aleksandra Gosića (prethodno prezime Petrović), Mladena Todorovića (koji se nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog djela), Miloša Milovanovića, Slavka Jovanovića (prethodno ime Stevan Dulić), Zahira Hodžića i Milice Ivanović.

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Srbije u periodu od 27. septembra 2023. do 4. maja 2024. godine izvršila krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Ova organizovana kriminalna grupa je u tom periodu, postoje osnovi sumnje, prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA (ekstazi). 

Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra.

Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora Igor Šćepanović i jedan od pripadnika Miroslav Pavlović su priznali izvršenje krivičnog djela.

Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor o čemu je sud donio rješenje o pritvoru za sve osumnjičene, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana