Бивши фудбалер осумњичен да је био вођа криминалне групе

GS
Foto: MUP RS

Бивши фудбалер Владан Шумаревић (53) ухапшен је у великој међународној акцији "Белведере", потврђено је за "Телеграф".

Лисице на руке стављене су му у Чешкој.

Шумаревић који је нашој јавности под надимком Шумар осумњичен је да је био један од организатора групе која је шверцовала око 170 килограма дроге.

Истрага

Наредба о спровођењу истраге донета је против 11 осумњичених и то: Владана Шумаревића, Игора Шћепановића (други организатор ове организоване криминалне групе), Петра Делића, Мирослава Павловића,

Славка Делића, Александра Госића (претходно презиме Петровић), Младена Тодоровића (који се налази у притвору у Босни и Херцеговини због извршења другог кривичног дјела), Милоша Миловановића, Славка Јовановића (претходно име Стеван Дулић), Захира Хоџића и Милице Ивановић.

Постоје основи сумње да је ова организована криминална група на територији Србије у периоду од 27. септембра 2023. до 4. маја 2024. године извршила кривична дјела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дјела.

Ова организована криминална група је у том периоду, постоје основи сумње, продала на територији Србије око 172 килограма амфетамина и 10.000 таблета МДМА (екстази). 

Приликом претреса пронађена је и опрема и супстанце које су намењене за производњу опојне дроге и око 50.000 евра.

На саслушању код јавног тужиоца за организовани криминал један од организатора Игор Шћепановић и један од припадника Мирослав Павловић су признали извршење кривичног дјела.

Јавни тужилац за организовани криминал предложио је судији за претходни поступак Посебног одјељења за организовани криминал Вишег суда у Београду да се у односу на сва лица одреди притвор о чему је суд донио рјешење о притвору за све осумњичене, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана