Zbog obljube tri maloljetne sestre 15 godina robije: Dragan B. iz Laktaša osuđen treći put

Nebojša Tomašević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Dragan B. (25) iz Laktaša osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog obljube tri djevojčice mlađe od 15 godina i zadovoljenja polnih strasti.

Ovo je treća presuda koja mu je izrečena. Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je ranije dvije presude i naložio novo suđenje.

Dragan B.  je prvo bio osuđen na 19 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četiri djevojčice. Tu presudu je ukinuo Vrhovni sud RS na osnovu žalbe odbrane i slučaj vratio na novo odlučivanje nakon kojeg je osuđen na 17 godina zatvora, ali je i ta presuda ukinuta.

Ovaj proces i izricanje presude bili su zatvoreni za javnost.

Dragan B.  je  osuđen je za obljubu djevojčica rođenih  2005, 2007. i 2008. godine sa čijom majkom je bio u emotivnoj vezi. Ranije je bio osuđen i za obljubu najmlađe sestre pomenutih djevojčica, rođene 2013. godine, ali je Tužilaštvo u ponovljenom postupku odustalo od krivičnog gonjenja  za tu obljubu. 

Prema optužnici, Dragan B. je seksualno zlostavljao djevojčice od od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući u jednom selu kod Laktaša u kojoj su živjele sa majkom, kao i u svojoj porodičnoj kući. U optužnici se, između ostalog, navodi da je  bio u emotivnoj vezi sa njihovom majkom i navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima te je svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece.

Kako je navedeno u posljednjoj presudi, Dragan B.  je u više navrata pojedinačno s djevojčicama lijegao u krevet pokrivao se dekom, a zatim skidao odjeću sa sebe i njih. Djevojčice je dirao po intimnim dijelovima tijela i tako skriven imao i odnose s njima. To je znao raditi i dok je njihova majka bila u susjednoj prostoriji.

U prvostepenoj presudi se navodi da je imao polne odnose sa njihovom majkom dok su djevojčice bile prisutne u prostoriji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana