Završena istraga za akciju “Transporter”: Čampara najavio optužnicu protiv Cvijetića u avgustu

J. Sa.
Završena istraga za akciju “Transporter”: Čampara najavio optužnicu protiv Cvijetića u avgustu

SARAJEVO - Protiv nekadašnjeg savjetnika bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, Bojana Cvijetića, te ostalih članova njegove grupe, koja se dogovarala o nabavci i prodaji kokaina širom svijeta, Tužilaštvo BiH će podići optužnicu sredinom avgusta.

Ovo je juče u Sudu BiH izjavio tužilac Dubravko Čampara tokom rasprave o produženju pritvora za još tri mjeseca uhapšenom u akciji “Transporter” Jelenku Kneževiću iz Banjaluke. On je osumnjičen da je bio pripadnik Cvijetićeve grupe.

- To će biti prva optužnica koja će se odnositi na akciju “Transporter”.  Optuženi su komunicirali putem aplikacije “Skaj” - istakao je Čampara.  Prema njegovim riječima, pritvor za Kneževića je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći iz BiH, te da bi mogao uticati na svjedoke i istragu.

Čampara je naveo da je Tužilaštvo primilo nove dokaze od suda iz Francuske koji će biti dio tužilačkih spisa.

- Radi se o međunarodnoj istrazi, a putem Evropola konstantno primamo nove dokaze koji govore o onome što su činili pripadnici ove grupe. U toku je raspisivanje potjernica za osobama za koje sumnjamo da su učestvovale u švercu kokaina, a nisu dostupne pravosudnim organima - rekao je Čampara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana