U akciji "Polisa" uhapšene četiri žene, među njima doktorica i policajka

Jasmina Salopek
U akciji "Polisa" uhapšene četiri žene, među njima doktorica i policajka

BIJELjINA - Četiri žene, među kojima doktorica i policajka uhapšene su u akciji "Polisa", koju je juče sproveo MUP Srpske, zbog sumnje da su pronalazile učesnike saobraćajnih nezgoda, nagovarale ih da naknadno lažno prijave da su povrijeđeni, organizovale pregled kod ljekara koji je falsifikovao ljekarske nalaze, te posredovale kod osiguravajućih društava u naplati nematerijalne štete, saznaje "Glas Srpske".

Saznajemo da su uhapšene Bijeljinke Slavica Bojić, za koju se sumnja da je organizovala grupu, Slavica Perković,  ljekar fizijatar i stalni sudski vještak Sanja Vidaković te policajka Ana Prodanović koja će biti suspendovana i protiv nje će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka..

Sumnja se da su počinile čak 46 krivičnih djela.

Sumnja da su djelovale kao organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu bila Slavica Bojić, dok ostale učesnice nisu znale jedna za drugu, odnosno svaka je komunicirala samo sa Bojićevom.

Prema riječima izvora bliskog istrazi, policajka je dojavljivala kada bi se desila saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih.

-Onda bi, kako se sumnja, Bojićeva angažovala Perkovićevu. Ljude koji su doživjeli saobraćajnu nezgodu  preusmjeravane su doktorici Vidaković, koja je radila preglede i davala dokumentaciju da je u nezgodama ipak bilo povreda - kaže naš sagovornik.

Na ovaj način oštećeno je više osiguravajućih društava, kako iz BiH, tako i iz Srbije.

Policija nastavlja akciju kako bi se utvrdilo da li ima još osoba koje bi se, uz četiri uhapšene Bijeljinke, mogle povezati sa ovim slučajem.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana