Suđenje u predmetu RUGIPP: Radojičić i Gavranović svjedoče 6. marta

N. T.
Suđenje u predmetu RUGIPP: Radojičić i Gavranović svjedoče 6. marta

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i njegov prethodnik Slobodan Gavranović pojaviće se u banjalučkom Okružnom sudu kao svjedoci na suđenju nekadašnjim funkcionerima i radnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), koje terete za milionske malverzacije na štetu Banjaluke.

Optuženi su bivši pomoćnik direktora u RUGIPP-u Aleksandar Deurić, načelnik Odjeljenja za nadzor Dragan Grulović, te radnice Doris Kremenović i Željka Milinković. Gavranovića i Radojičića kao svjedoke je predložila odbrana, a juče je dogovoreno da će svjedočiti 6. marta.

Na suđenju je saslušana Ljilja Mitrović koja je ranije obavila vještačenje zemljišta i imovine u krugu preduzeća "Građa". Ona se prisjetila da je utvrdila da je zemljište te firme u Pilanskoj ulici u vrijeme vještačenja bilo izgrađeno građevinsko zemljište. Optužene terete da su oštetili grad Banjaluku za 7,43 miliona KM te za zloupotrebu službenog položaja u predmetima "Naš dom" i "Građa" i trgovinu uticajem u predmetu "Varnica Marija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana