Snajperisti na krovovima tokom Elezovog saslušanja

Nebojša Tomašević
Snajperisti na krovovima tokom Elezovog saslušanja

SARAJEVO - Poznati kriminalac Darko Elez (41) saslušan je u petak u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu kao svjedok u istrazi o ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, saznaje “Glas Srpske”.

On je na saslušanju bio četiri sata, a iz tužilaštva se o ovome nisu oglašavali. On je u zgradu tužilaštva doveden pod visokim mjerama obezbjeđenja i s pancirom na sebi. Policija je bukvalno bila opkolila cijelu zgradu suda i tužilaštva, a bili su angažovani pripadnici FUP-a, Sudske policije, MUP-a KS i snajperisti. Jako obezbjeđenje pratilo ga je i dok je napuštao tužilaštvo sa lisicama na rukama.

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila je da je Elez saslušan, ali je istakla da ne može otkriti na koje okolnosti i za šta je ispitivan.

Elezov advokat Senad Kreho rekao je za “Glas Srpske” da je Elez saslušan kao svjedok, ali ne zna detalje.

- Saslušali su ga bez mog prisustva, a za to spektakularno dovođenje sam saznao iz medija. Nisam o tome bio obaviješten, pa pretpostavljam da je ispitivan u svojstvu svjedoka. Ako se radi o ubistvu sarajevskih policajaca, on je već ranije u Tužilaštvu BiH saslušan u vezi s tim i ne znam zašto bi ga opet saslušavali - pojasnio je Kreho.

Istakao je da je Elez u Tužilaštvu BiH nedavno rekao da ne zna ništa o ubistvu policajaca i da samo može “naglabati”, ali da to neće uraditi.

Raniji Elezov branilac Duško Tomić u decembru prošle godine je tvrdio da je njegov klijent spreman da otkrije ko su ubice policajaca.

Šehović i Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. kada su u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo u Alipašinom polju. Tokom istrage ispitano je oko 300 osoba. Zbog sumnje u povezanost s ovim zločinom krajem oktobra bio je uhapšen Srećko Trifković, koji je osuđivan zbog krađe vozila. Iza rešetaka je bio i Slaven Dakić, kojeg sumnjiče za tešku krađu i sprečavanje dokazivanja. Nedavno je zbog toga hapšen i Miloš Obradov, ali je ubrzo pušten, a njegov advokat Bojan Veselinović je izjavio da njegov klijent sa tim nema nikakve veze i da ima alibi.

Lutka

Darko Elez je u martu izručen iz Srbije u BiH radi suđenja za predmet “Lutka”, a povezuju ga i sa likvidacijama Siniše Milićevića Tigra i Miloša Ostojića, što je on negirao. U predmetu “Lutka” terete ga da je bio vođa kriminalne grupe koju sumnjiče za nekoliko ubistava, pljačke banaka vrijedne više miliona maraka. Elez je poznat kao vođa kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva koja je godinama bila u sukobu sa suparničkim grupom njegovog kuma Đorđa Ždrale. Elez je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora. U beogradskom Višem sudu oslobođen je optužbi za podstrekivanje na ubistvo Ždrale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana