Puncu zabio sjekiru u glavu

Jelena Stanić
Puncu zabio sjekiru u glavu

Gradiška - Goran Mirković (39) iz Laminaca uhapšen je zbog sumnje da je sjekirom udario u glavu punca Milana Mudrinića (57) iz Bosanske Krupe, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Sukob između punca i zeta desio se u srijedu u 22.15 časova u mjestu Brezik kod Laminaca. Izvor blizak istrazi kazao je “Glasu Srpske” da se zet sjekire latio nakon žestoke svađe na pragu kuće u kojoj živi sa suprugom Milkom, četvoro djece i punicom, jer ga je navodno punac prvi napao. Svađa je eskalirala kada je punac počeo da udara zeta, koji je potom u samoodbrani zgrabio sjekiru i zabio je puncu u glavu. Isti izvor je kazao da se zet poslije napada sam prijavio policiji.

Povrijeđeni je vozilom Hitne pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKC RS), gdje su mu ljekari utvrdili teške povrede glave. Iz UKC RS su juče saopštili, navodeći inicijale, da je pacijent primljen u srijedu oko 23.35 časova. 

- Pacijent se nalazi u izazvanoj komi, priključen je na aparate za vještačko disanje, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne - kazali su u UKC RS.

U dvorištu kuće, na čijem pragu se desio zločin, zatekli smo Mudrinićevu kćerku Milku. Ispričala je kroz suze da se sa suprugom često svađala, te da je on optuživao za nevjerstvo. Dodala je da je mjesecima prije svađe htjela da napusti muža, a da je njen otac želio da zet ode iz kuće.

- Suprug je proveo prije toga dva mjeseca u Sloveniji, a nama je ostavio samo 100 KM, što nam, naravno, nije bilo dovoljno za život. Živimo od majčine penzije i dječijih dodataka. Zato se moj otac posvađao sa Goranom - ispričala je Milka.

Dodala je da je, kada je vidjela da svađa izmiče kontroli, sklonila troje mlađe djece da bi ih zaštitila, ali da je najstarija kćerka ipak sve vidjela.

Komšije uglavnom nemaju lijepe riječi za ovu porodicu. Kako su rekli, Mudrinić je bio svadljiv, te je, kada bi došao kod kćerke, išao po selu, svađao se i tukao sa komšijama.

- Jedini je Mirković od svih njih nešto radio, jer je trebalo nahraniti četvoro djece, punicu i ženu. Oni su išli po selu i krali, umjesto da su pošteno zarađivali - rekao je jedan od mještana Brezika koji nije želio da mu navodimo ime. On je takođe dodao da već desetak godina, koliko oni tu žive, nemaju miran san.

- Dok se tuku između sebe i dobro je, ali kada krenu po selu, onda je problem i nama - kaže ovaj komšija.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka su potvrdili da je Mirković uhapšen, te da je u toku istraga kako bi se utvrdile okolnosti napada.

- Uviđaj je obavio tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Biljana Marković, koja je naložila da se prikupe svi dokazi i materijali radi vještačenja i krivičnog postupka - saopštili su iz Tužilaštva.

Kuća

Komšije kažu da su Mirkovići živjeli u tuđoj kući, koja im je data na korišćenje na pet godina.

- Tražili smo od vlasnika kuće da ih iseli jer je suživot s njima nepodnošljiv, ali on nam je rekao da mu je žao djece - rekao je jedan komšija koji je želio da ostane anoniman. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana