Пунцу забио сјекиру у главу

Јелена Станић
Пунцу забио сјекиру у главу

Градишка - Горан Мирковић (39) из Ламинаца ухапшен је због сумње да је сјекиром ударио у главу пунца Милана Мудринића (57) из Босанске Крупе, потврђено је “Гласу Српске”.

Сукоб између пунца и зета десио се у сриједу у 22.15 часова у мјесту Брезик код Ламинаца. Извор близак истрази казао је “Гласу Српске” да се зет сјекире латио након жестоке свађе на прагу куће у којој живи са супругом Милком, четворо дјеце и пуницом, јер га је наводно пунац први напао. Свађа је ескалирала када је пунац почео да удара зета, који је потом у самоодбрани зграбио сјекиру и забио је пунцу у главу. Исти извор је казао да се зет послије напада сам пријавио полицији.

Повријеђени је возилом Хитне помоћи превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске (УКЦ РС), гдје су му љекари утврдили тешке повреде главе. Из УКЦ РС су јуче саопштили, наводећи иницијале, да је пацијент примљен у сриједу око 23.35 часова. 

- Пацијент се налази у изазваној коми, прикључен је на апарате за вјештачко дисање, а све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су неизвјесне - казали су у УКЦ РС.

У дворишту куће, на чијем прагу се десио злочин, затекли смо Мудринићеву кћерку Милку. Испричала је кроз сузе да се са супругом често свађала, те да је он оптуживао за невјерство. Додала је да је мјесецима прије свађе хтјела да напусти мужа, а да је њен отац желио да зет оде из куће.

- Супруг је провео прије тога два мјесеца у Словенији, а нама је оставио само 100 КМ, што нам, наравно, није било довољно за живот. Живимо од мајчине пензије и дјечијих додатака. Зато се мој отац посвађао са Гораном - испричала је Милка.

Додала је да је, када је видјела да свађа измиче контроли, склонила троје млађе дјеце да би их заштитила, али да је најстарија кћерка ипак све видјела.

Комшије углавном немају лијепе ријечи за ову породицу. Како су рекли, Мудринић је био свадљив, те је, када би дошао код кћерке, ишао по селу, свађао се и тукао са комшијама.

- Једини је Мирковић од свих њих нешто радио, јер је требало нахранити четворо дјеце, пуницу и жену. Они су ишли по селу и крали, умјесто да су поштено зарађивали - рекао је један од мјештана Брезика који није желио да му наводимо име. Он је такође додао да већ десетак година, колико они ту живе, немају миран сан.

- Док се туку између себе и добро је, али када крену по селу, онда је проблем и нама - каже овај комшија.

Из Окружног тужилаштва Бањалука су потврдили да је Мирковић ухапшен, те да је у току истрага како би се утврдиле околности напада.

- Увиђај је обавио тужилац Окружног тужилаштва Бањалука Биљана Марковић, која је наложила да се прикупе сви докази и материјали ради вјештачења и кривичног поступка - саопштили су из Тужилаштва.

Кућа

Комшије кажу да су Мирковићи живјели у туђој кући, која им је дата на коришћење на пет година.

- Тражили смо од власника куће да их исели јер је суживот с њима неподношљив, али он нам је рекао да му је жао дјеце - рекао је један комшија који је желио да остане анониман. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана