Pritvor osumnjičenom za učešće u ubistvu Ćuluma i trgovinu drogom

Nebojša Tomašević
Pritvor osumnjičenom za učešće u ubistvu Ćuluma i trgovinu drogom

SARAJEVO - Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Dariu Jekiću (35) iz Doboja, koga između ostalog terete za organizovani kriminal, šverc drogom i učešće u ubistvu Slaviše Ćuluma.

Kako je saopšteno iz Suda, pritvor mu je određen zbog bojazni od bjekstva, ponavljanja krivičnog djela i bojazni da će uticati na svjedoke, saučesnike  i dokaze.

- Jekić je osumnjičen za krivična djela organizovani kriminal, neovlašćeni promet opojnim drogama, neovlašćeni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene i izazivanje opšte opasnosti  - saopštio je Sud BiH.

Istraga protiv  Jekića njega se vodi u okviru predmeta "Storidž 2", a on se nakon deset mjeseci bjekstva utorak predao Tužilaštvu BiH koje mu je i predložilo jednomjesečni pritvor.

- Jekić se, između ostalog, tereti da je komunicirajući putem aplikacije “Skaj”, dogovarao i učestovao u teškim krivičnim djelima organizovanog kriminala, neovlašćenog međunarodnog prometa opojnim drogama marihuana i heroin u velikim količinama, kao i postavljanju eksplozivne naprave na objektu na području Gradiške - saopštilo je ranije Tužilaštvo BiH.

Jekić je navodno od 2020. godine  član grupe Dušana Lovrenovića koja se na području BiH, Crne Gore, Albanije i Hrvatske bavila organizovanim kriminalom. Grupa se tereti za krijumčarenje velikih količina droge iz Albanije i Crne Gore u BiH, koja je zajedno sa oružjem skladištena u Gradišci. Sumnja se da su dio droge članovi grupe preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili dalje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana