Ljekar Golić ostaje iza rešetaka

N. T.
Ljekar Golić ostaje iza rešetaka

BANjALUKA - Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Darko Golić (60), osumnjičen da je obljubio pacijenta ostaće u pritvoru jer je Osnovni sud u Banjaluci odbio žalbu njegovog branioca na tu odluku.

Advokat Jevto Janković je istakao da će nakon ove odluke suda njegov klijent sam odlučiti da li će zbog toga početi štrajk glađu.

- Krivično vijeće je odbilo naše žalbe po oba osnova. Žalili smo se na pritvor jer nema osnovane sumnje da je počinio djelo i dokaza da će ometati istragu. Njemu je život ugrožen i za to smo predali medicinsku dokumentaciju. Golića narod voli, a ispade da je on jedini doktor na planeti koji će putem "avaksa" doći u šok sobu i ponoviti krivično djelo - kazao je Janković.

Dodao je da moli sve koji nešto znaju i koji su predloženi kao svjedoci da sami odu u Okružno tužilaštvo i kažu šta hoće. Istkao je da se nada da će reći istinu.

Tužilaštvo tereti Golića da je obljubu nad nemoćnim licem počinio 19. januara na štetu tridesetšestogodišnjeg pacijenta. Pritvor mu je odredio Osnovni sud u Banjaluci zbog bojazni od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djelo.

U tužilačkom spisu za određivanje pritvora navodi se da osnovana sumnja da je Golić počinio krivično djelo proizilazi iz izjava 12 svjedoka. Saznajemo da je pet svjedoka izjavilo da je ljekar pijan prilikom vizite 19. januara ljubio pacijenta usta te da je to nastavio da radi i pored njihovog prisustva. Svjedoci su izjavili da su primijetili da pacijent ima ugrize na vratu i druge tragove koji ukazuju na zlostavljanje.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana