Istraga likvidacije Željka Bulatovića u Novom Sadu: Ubijen četiri dana prije presude sinu

Nebojša Tomašević
Istraga likvidacije Željka Bulatovića u Novom Sadu: Ubijen četiri dana prije presude sinu

Novi Sad - Crnogorac Željko Bulatović (55) ubijen je u Novom Sadu samo četiri dana prije izricanja presude u Banjaluci njegovom sinu Aleksandru (31), koga terete za ubistvo Miroslava Lazarevića iz Istočnog Sarajeva.

Mediji iz Srbije povezali su ova dva zločina, navodeći da je stariji Bulatović likvidiran iz osvete zbog ubistva Lazarevića, ali to niko zvanično nije potvrdio. Željko je ubijen u ponedjeljak oko 22 časa ispred zgrade u kojoj je stanovao u novosadskoj ulici Braće Dronjak. Usmrćen je hicem iz pištolja, a ubica je pobjegao i za njim se traga. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nije bio otkriven niti saopšten motiv zločina.

Ljudi bliski porodici Bulatović smatraju da pomenuta dva zločina nemaju veze.

- Porodica Bulatović vjeruje da Željko nije ubijen iz osvete. On posljednjih pola godine nije dolazio u BiH niti je posjećivao Aleksandra - kazao je poznanik porodice Bulatović, ne želeći da mu pominjemo ime.

Branilac Aleksandra Bulatovića, Milan Petković nije mogao da komentariše slučaj.

Zastupnik porodice Lazarević, advokat Senad Dupovac, juče je bio na Sudu BiH, zbog čega nismo mogli da dobijemo njegov komentar. Aleksandar Bulatović optužen je da je zajedno sa Sašom Vidovićem (35) iz Bijeljine usmrtio Lazarevića 16. oktobra 2016. godine. Toga dana u dva časa iza ponoći, navedeno je u optužnici, oni su na njega ispalili 24 hica iz automatske puške dok se vozio u “golfu 7” u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. Pobjegli su u Sarajevo, gdje su zajedno s oružjem zapalili ukradeni BMNj Dž5. Bulatović i Vidović bili su osuđeni na na 39 godina robije, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i predmet vratio na novo odlučivanje. Suđenje u ponovljenom postupku je završeno u ponedjeljak popodne u banjalučkom Okružnom sudu, koji je izricanje presude zakazao za petak.

Suđenje

Ubijeni Željko Bulatović u posljednje vrijeme nije viđan na suđenjima njegovom sinu Aleksandru i optuženom Saši Vidoviću u banjalučkom Okružnom sudu. Željko je u ranijem postupku povremeno dolazio, ali nakon što je ukinuta prvostepena presuda i postupak protiv optuženih ponovljen, više nije dolazio u sudnicu u Banjaluci. Suđenje je skoro redovno pratio otac ubijenog Miroslava Lazarevića, Braco koji je na završnom ročištu izjavio da sud optužene treba da osudi ako su krivi, a ako nisu, onda treba da ih oslobodi i pusti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana