Incident u Vlasenici: Zbog klanja kurbana nogom udario imama

N. T.
Incident u Vlasenici: Zbog klanja kurbana nogom udario imama

Vlasenica - Mehmed Kuljančić (25) iz Vlasenice ispitan je u policiji zbog sumnje da je napao i nogom udario glavnog imama Nurdina ef. Grahića u Medžlisu Islamske zajednice u pomenutom gradu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Incident se desio u nedjelju, a kako saznajemo, Kuljančić je  ušao u zgradu Medžlisa rano ujutro i psovkama započeo incident.

- Ušao je za mnom u kancelariju. Pljunuo me u lice i opsovao, a potom me nogom udario u leđa. Želio je tuču, ali su ga prisutni spriječili. Pozvao sam policiju, koja je brzo stigla i odvela nasilnika - kazao je Grahić.

Prema njegovim riječima, razlog za napad je to što Islamska zajednica Kuljančiću nije dala da obavi obred klanja kurbana na području Vlasenice.

- Cijenili smo da nije osoba koja može na kvalitetan način da završi posao. Želio je samo da zaradi novac - kazao je Grahić.

Kuljančić tvrdi da ga je imam Grahić prvi napao i da mu je dužan novac za usluge koje je činio za Medžlis u Vlasenici.

- Hodži sam dan prije Bajrama rekao da mi duguju pare i on mi je odgovorio: “Dobićeš sutra, poslije Bajrama, jer ne mogu ti sada reći šta ćeš dobiti.” Sutradan sam otišao do njega i rekao: “Evo mene, hodža, da mi daš ono što mi juče nisi mogao dati jer si postio.” Rekao mi je: “Zaboli me za tebe i udario me u prsa.” Zakačio sam ga nogom i to je to - kazao je Kuljančić.

Iz Policijske uprave Zvornik, navodeći inicijale, istakli su da provjeravaju navode prijave da je Kuljančić napao vjerskog službenika u Vlasenici. Saznajemo da je osumnjičeni, nakon što je od njega uzeta izjava u policiji, pušten da se brani sa slobode.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana