FUP saslušava 27 tužilaca Tužilaštva Tuzlanskog kantona

GS
FUP saslušava 27 tužilaca Tužilaštva Tuzlanskog kantona

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) postupajući prema zahtjevu Tužilaštva Kantona Sarajevo, saslušaće danas i sutra skoro sve tužioce i pojedine zaposlene u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona (TK), javio je „Dnevni avaz“.

Radi se o više od 27 tužilaca, a među njima je i zamjenica glavnog tužioca Mirzeta Begić.

 Njihovo saslušanje počelo je jutros u pola devet. Već su u prostorijama FUP-a, kako saznaje sarajevski medij, na saslušanju četiri tužiteljke.

Tako je danas planirano saslušanje, osim tužiteljke Begić i tužioca Nihada Halilčevića, inače šefa Odsjeka za kriminal i korupciju, i Jasmine Mujezinović, Lejle Gazibegović-Begović, Dražena Milićevića, Saše Erakovića...

Zakazano je i saslušanje tužioca Dalibora Bingasa te još desetine tužilaca.

Nezvanično, istraga je u vezi sa postupanjem Kolegijuma tužilaca Tuzlanskog kantona. Tačnije, o tome ko je iz kojeg predmeta morao biti izuzet, a nije bio. Navodno, ova saslušanja imaju veze s istragom koja se odnosi na poslanika u Parlamentu BiH Envera Bijedića.

Ove tužioce prijavio je jedan njihov kolega. Tako će za dva dana FUP saslušati kompletno Tužilaštvo TK.

Iskaze će dati skoro svi osim glavnog tužioca Tomislava Ljubića i Ćazima Serhatlića.

Među pozvanim radnicima da daju iskaz je i portparol Tužilaštva Admir Arnautović. Iskaz će dati i daktilografkinja Suzana Kahrimanović, kao i šefica pisarnice Sabina Imamović. 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana