Ećimu pritvor zbog tuče, saučesnici ispitani u policiji

N. T.
Ećimu pritvor zbog tuče, saučesnici ispitani u policiji

BANjALUKA - Miloš Ećim (23) iz Banjaluke završio je iza rešetaka zbog sumnje da je učestvovao u tuči u lokalu "Stara Ada" u Banjaluci, u kojoj je povrijeđen Darko B. (38) i teško povrijeđen Igor Č. iz Banjaluke, saznaje "Glas Srpske".

Ećimu je jednomjesečni pritvor odredio Osnovni sud u Banjaluci na prijedlog Okružnog tužilaštva, koje ga tereti za nanošenje teške tjelesne povrede i tjelesne povrede. U Osnovnom sudu su rekli da je na odluku o pritvoru uložena žalba, o kojoj će odlučiti krivično vijeće. Istakli su da mu je pritvor određen zbog bojazni da će uticati na svjedoke i dokaze te da će ponoviti krivično djelo.

- Osumnjičeni je u noći između 15. i 16. novembra, oko tri časa, u ugostiteljskom objektu "Stara Ada", u ulici Ada, dok je bio u društvu B. L., N. P., N. Z., B. B. i drugih nepoznatih lica, nakon verbalnog sukoba nanio tešku tjelesnu povredu I. Č. te povredu D. B. - saopštilo je tužilaštvo.

Saznajemo da su zajedno sa Ećimom bili Bojan L., Bojan B., Nemanja Z. i Nebojša P. I oni su uhapšeni i ispitani u policiji. PU Banjaluka, navodeći inicijale, saopštio je da će protiv njih biti podnesen izvještaj tužilaštvu zbog učešća u tuči. Povrijeđeni Igor Č. je smješten u UKC RS. Iz ove ustanove saopšteno je da je zadobio teške povrede glave i prelom kostiju lica.

Miloš Ećim je sin nekadašnjeg drugog čovjeka Državne bezbjednosti Republike Srpske Ljubana Ećima. Miloš je poznat policiji zbog sličnih krivičnih djela. U decembru 2018. sa sinom pjevačice Svetlane Ražnatović, Veljkom Ražnatovićem te Nemanjom Đurićem osuđen je na novčanu kaznu zbog nasilničkog ponašanja i tuče u kojoj je 2017. povrijeđen Petar Zolak, kod hotela "San" u Laktašima.

N. T.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana