Drogiran i pijan prijetio bivšoj supruzi

Jelena Stanić
Drogiran i pijan prijetio bivšoj supruzi

BANjALUKA - Bivši osuđenik Enes Džanić (44) uhapšen je zbog sumnje da je bivšoj supruzi B. Dž. (40) slao prijeteće poruke u kojima je pisao da će je “skratiti za glavu”, a u pretresima objekata koje koristi pronađeni su oružje, municija i teleskopska palica.

 

On je nakon hapšenja testiran na prisustvo narkotika u organizmu i alkohol, a oba testa su bila pozitivna. U Policijskoj upravi Banjaluka kazali su, navodeći inicijale, da su u četvrtak po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci pretresli kuću, garažu i vozilo koje koristi E. Dž.

- Pronađeni su dva pištolja bez serijskog broja, sedam metaka, metalna teleskopska palica, nosač SIM kartice, tri mobilna telefona i kutija medicinskog pomagala za koju osumnjičeni nije imao potrebni nalaz - kazali su u banjalučkoj policiji.

Dodali su da pronađeni predmeti mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade Džanić je, uz saglasnost dežurnog tužioca, pušten, a u policiji su kazali da će protiv osumnjičenog biti dostavljeni izvještaji tužilaštvu.

U akciji “Čistač 2”, koja je sprovedena u decembru 2014. godine, pored Džanića uhapšeno je još 12 osoba, a zaplijenjeno je 50 grama heroina i oko 1.400 različitih tableta.

Džanić i Vladimir Popović (35) iz Banjaluke osuđeni su  2015. godine na ukupno 13 godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog trgovine heroinom u ovom gradu. Džanić je tada osuđen na šest godina, a Popović na sedam godina zatvora.

Džanić je 2009. godine hapšen zbog sumnje da je imao veze sa ubistvom Milana Vukelića.

 Zabrana prilaska

Enesu Džaniću je prema saznanjima “Glasa Srpske” u četvrtak u Osnovnom sudu u Banjaluci izrečena mjera zabrane prilaska bivšoj supruzi B. Dž, koja ga je prijavila policiji. Ova mjera je, prema nezvaničnim informacijama, donesena zbog sumnje da je Džanić počinio krivično djelo nasilje u porodici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana