Drama u Živinicama: Muškarac ranio dvije djevojke

Avaz.ba
Drama u Živinicama: Muškarac ranio dvije djevojke

ŽIVINICE - Dok se jedna djevojka nalazi u teškom stanju i nalazi se na Odjeljenju intezivne njege, druga je smještena na Klinici za ortopediju, najvjerojatnije sa lakšim povredama.

Dvije ženske osobe u 21:00 sat dovezene su vozilom Službe hitne medicinske pomoći u Univerzitetsko klinički centar u Tuzli nakon što su ranjene u pucnjavi koja se dogodila u Živinicama. 

Iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona su potvrdili da je do pucnjave došlo ispred hotela "Toplice" kod Živinica.

- Policija je zaprimila dojavu da je muškarac pucao iz vatrenog oružja i da je tom prilikom ranio dvije ženske osobe. Policajci su brzo identificirali napadača i uhapsili ga. Službenici OKP-a Živinice trenutno obavljaju uviđaj -  rekli su iz tuzlanske policije. 

Dok se jedna djevojka nalazi u teškom stanju i nalazi se na Odjeljenju intezivne njege, druga je smještena na Klinici za ortopediju, najvjerojatnije sa lakšim povredama. 

Na njih je pucao za sada nepoznati muškarac, koji je s jednom od njih bio u emotivnoj vezi.

Nakon kraćeg razgovora djevojka i njena drugarica su sjele u automobil, a nakon toga je uslijedila pucnjava. Djevojke su ranjene, a muškarac je pobjegao s mjesta događaja.

Uviđaj obavljaju službenici živiničke policije. Istraga se nastavlja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana