Detalji hapšenja u Bijeljini: Uhapšeni osumnjičeni da su planirali otmicu advokata Stevanovića

GS
Foto: D. Pozderović

BIJELjINA - Policija je u Bijeljini uhapsila tri osobe osumnjičene da su planirali otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića, javili su mediji u Srpskoj.

„Nezavisne novine“ navode da su slobode lišeni Diana Jović Cvetinović, Sanja Stupar i Igor Perić.

Prema saznanjima portala Srpskainfo, policija je došla do informacija o planiranju ortmice i spriječila je.

Policija je jutros saopštila da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhapsili su na području Bijeljine tri lica.

-D.J.C, S.S. i I.P. uhapšeni su uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i Policijske uprave Bijeljina juče oko 20 časova - saopšteno je iz MUP-a.

Dodato je da su toku pretresi i rad na dokumentovanju krivičnih djela.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, a prema naredbi Okružnog suda Banjaluka.

Lider DNS-a Nenad Nešić istakao je da su pripadnici MUP-a Republike Srpske profesionalnim i predanim radom i brzim djelovanjem uspjeli spriječiti otmicu Miloša Stevanovića, advokata iz Bijeljine i jednog od čelnih ljudi ove stranke.

Nešić je naglasio da je svaki vid kriminalnog ponašanja za osudu, a ukoliko je isto usmjereno na povredu ličnog i tjelesnog integriteta jednog ljudskog bića, tim prije ova djela imaju posebnu težinu i počinioce istog treba najstrože kazniti, saopšteno je iz DNS-a.

-Ovim putem se posebno zahvaljujem Policiji Republike Srpske, ljudima koji su učestvovali u akciji hapšenja i dali svoj doprinos da se ovakvo zlodjelo spriječi - naveo je Nešić.

Prema njegovim riječima, MUP je još jednom pokazao i dokazao svoju profesionalnost i ključnu ulogu u zaštiti svojih građana, te očuvanju javnog reda i poretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana