Detalji ubistva u Grudama: Ubijen bivši poslanik, napadač iz kalašnjikova pucao po gostima kafića

Jasmina Salopek
Foto: Dnevni avaz

GRUDE - Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši poslanik u Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona, ubijeni su, dok su dvije osobe ranjene u krvavom pohodu u mjestu Gorica kod Gruda.

Do pucnjave je došlo noćas oko dva časa ispred kafića „Zmaj“ i svemu je prethodila svađa u kafiću, nakon koje je napadač otišao kući i vratio se s kalašnjikovim, a zatim počeo da puca po ljudima koji su se nalazili ispred kafića. Prema nepotvrđenim informacijama, pucao je Jozo Jasak (50) iz Gorice, koji je i prije 20-ak godina učestvovo u jednom obračunu, a tada je koristio bombu..

Nemile scene dogodile su se tokom održavanja tradicionalne proslave povodom dana svetog Stjepana, zaštitnika lokalne župe.

Federalni mediji navode da su napadača savladali ljudi koji su se zatekli u blizini kafića.

Dva muškarca preminula su na licu mjesta, a dva su povrijeđena i prevezena u Univerzitetsku kliničku bolnicu Mostar. Ž.G (73) teško je povrijeđen i u životnoj je opasnosti te su mu, nezvanično, morali amputirati nogu. A.G (25) je lakše povrijeđen.

"Avaz" navodi da je u  Gorici trenutno opsadno stanje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zapadnohercegovačkog kantona potvrdili su vijest o dvostukom ubistvu.

- Policijska uprava Grude primila prijavu da je u mjestu Gorica, opština Grude, došlo do pucnjave  iz vatrenog oružja, a tom prilikom je više osoba upucano - saopšteno je iz MUP-a.

Dodaju da je policija odmah po prijavi izašla na mjesto događaja, te su sa njima na terenu bili i dežurni tužilac, koji je naložio istragu i obdukciju tijela nastradalih i dežurna ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Grude.

- Napadač je uhapšen i tereti se za krivično djelo ubistvo i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale a još dvije su zadobile povrede iz vatrenog  oružja- navode iz policije.

Uviđaj na mjestu pucnjave izvršili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PU Grude a preduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog krivičnog djela i u cilju dokumentovanja istog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana