Detalji akcije “Dolar”: Tri djevojke priznale da su pružale seksualne usluge

Nebojša Tomašević
Detalji akcije “Dolar”: Tri djevojke priznale da su pružale seksualne usluge

BANjALUKA - Tri od šest djevojaka, koje su uhapšene u striptiz baru “Karibik dens” u akciji “Dolar”, priznale su u policiji da su se bavile prostitucijom, dok su ostale tri izjavile da su samo plesale “iz ljubavi” i da nisu pružale seksualne usluge, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvanično, djevojke su skupo naplaćivale usluge pa je tako seksualni odnos koštao 400 KM. Tokom  akcije, koja je izvedena u petak, privedeno je 11 ljudi među kojima i vlasnik kluba “Karibik dens” Lari Živković. Četiri djevojke, koje su zatečene u klubu su iz Srbije, a dvije iz Banjaluke, dok su u akciji privedena još četiri državljanina Slovenije od kojih su tri bili pozitivni na narkotike. Osim Živkovića, u policiji su privedeni i ispitani Zvezdana D., Nina K., Marta V. i  Ana S. iz Srbije te Nina Š. i Adna M. iz Banjaluke, kao i državljani Slovenije Bernard Ć., Alen D., Mirhad F. i Miroslav S. koji su zatečeni u klubu. Saznajemo da su policiji priznale da su pružale seksualne usluge Zvezdana D., Nina K. i Adna M.

Nakon ispitivanja državljanke Srbije i državljani Slovenije predati  su Terenskom uredu za strance u Banjaluci, dok su ostali uhapšeni pušteni na slobodu. Saznajemo da će državljanke Srbije kao i dva Slovenca najvjerovatnije biti protjerani iz BiH.

Živkovića policija tereti za navođenje na prostituciju i za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije jer je klub radio poslije 23 časa. Njegov advokat Marko Mikeš kazao je da je puštanje na slobodu bilo očekivano, jer nema dokaza za djela za koja ga terete. Akcija “Dolar” izvedena je u petak uveče, a cilj je bio otkrivanje prostitucije i šverca drogom. Tokom akcije pronađena je manja količina droge kod državljanina Slovenije Bernarda Ć. kao i novac kod pojedinih djevojaka. Utvrđeno je da su pojedini Slovenci poznati po sukobu s zakonom. Tako je Alen D. izdržavao kaznu zatvora od tri godine za drogu, a Miroslav S. hapšen u Italiji zbog droge. Za Mirhadom F. je bila raspisana pa obustavljena potjernica Interpola, a i on je izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila.

U Policijskoj  upravi Banjaluka kazali su nam da će protiv jedne osobe uhapšene u akciji “Dolar” biti podnesen izvještaj tužilaštvu, dok ih je pet prekršajno sankcionisano.

- Protiv L. Ž. biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka  zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.  Prekršajno su sankcionisani A. M., N. K. i Z. D. zbog prostitucije. Sankcionisan je  B. Ć. zbog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, a M. S. zbog ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija - rekli su u policiji.

Hotel “ćetojević”

Klub “Karibik dens” nalazi se u banjalučkom hotelu “Ćetojević” gdje koristi iznajmljen prostor. Iz hotela su “Glasu Srpske” kazali da sa akcijom “Dolar” nemaju ništa.

- Hotel ne radi od marta 2020. od kada je nastala situacija izazvana virusom korona. Akcija se odvijala u klubu “Karibik dens”, kome je izdat poslovni prostor. Lari Živković je vlasnik firme koja je pod kirijom i nije vlasnik “Ćetojevića”. Vlasnici nemaju nikakve veze sa klubom i radnjama koje se u njemu odvijaju - saopštio je menadžment hotela “Ćetojević”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana