Branko Trivunović osuđen na dvije godine zatvora zbog saobraćajne nesreće: Pijan izavao sudar dok je izbjegavao stoku

N. T.
Branko Trivunović osuđen na dvije godine zatvora zbog saobraćajne nesreće: Pijan izavao sudar dok je izbjegavao stoku

BANjA LUKA - Branko Trivunović iz Rudića kod Glamoća osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godinje zatvora jer je pijan izazvao  saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Stevo Babić (47).

Iz Suda su, navodeći inicijale, saopštili da je osuđen za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja te da mu je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom “C” kategorije u trajanju od godine.

- Mjera će se računati od dana pravosnažnosti presude, a vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava se u vrijeme trajanja zabrane - saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Nesreća se desila  21. jula prošle godine u mjestu Strojice kod Šipova. Trivunović je tada, vozeći pijan sa 2,1 promila alkohola u krvi, izbjegavajući stoku na putu udario u desnu bankinu, a zatim prešao u suprotnu traku i sudario se s “lend roverom” koji je vozio Mirko Kiza ioz Mrkonjić Grada. Trivunović je vozio nedozvoljenom brzinom od 83 kilometra na čas, a od siline udara Babić je zadobio teške povrede od kojih je preminuo, dok je Trivunović ispao iz vozila i preživio.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana