Banjalučanin optužen za smrt slovenačkog konzula

Nebojša Tomašević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Sergej Miljković (23) iz Banjaluke optužen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je  poginuo slovenački konzul u Banjaluci Marjan Ristić (62).

Optužnicu protiv njega podiglo je banjalučko Okružno  tužilaštvo i na teret mu se stavlja krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja

Iz tužilaštva je saopšteno da je optužnica  proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

Nesreća se desila 29. marta u Bulevaru Petra Bojovića u naselju Borik u Banjaluci.

Očevici su rekli da je nastradali pješak šetao trotoarom kada ga je, s leđa, pokosio „golf“ kojim je upravljao Miljković, a koji je odjednom iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu.

Navodno je u blizini mjesta nesreće bila i osoba medicinske struke, koja je pokušala pomoći povrijeđenom pješaku, ali mu zbog težine povreda nije bilo spasa.

Nezvanično, nakon nesreće vozač je alkotestiran i utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, a nije ni odranije poznat policji po krivičnim djelima.

Kako je potvrđeno nakon obdukcije tijela, u ovom slučaju ključne su bile teške povrede glave, usljed kojih je na licu mjesta nastupila smrt.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana