Kobni pad sa trešnje

Goran Obradović
Kobni pad sa trešnje

Derventa - Vukašin Simić (59) iz mjesta Pojezna kod Dervente preminuo je od povreda koje je zadobio prilikom pada sa merdevina, dok je pokušavao da odsiječe granu trešnje za kalemljenje.

U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su, navodeći inicijale, da su u utorak oko 16 časova obaviješteni da se na  imanju Ilije Starčevića u mjestu Pojezna nalazi tijelo Simića.

- Uviđajem je utvrđeno da se Simić uz pomoć aluminijumskih merdevina popeo na trešnju kako bi odsjekao granu. Tom prilikom izgubio je ravnotežu i pao. Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mjesta - pojasnili su u CJB Doboj i dodali da je o ovoj nesreći obaviješten i dežurni tužilac.

Tijelo Simića pronašao je vlasnik imanja Ilija Starčević.

Mještani sela Pojezna, sa kojima smo juče razgovarali, rekli su da ne znaju kako se tačno dogodila nesreća.

Jedan od mještana ispričao je da se u selu prvo pročulo da je Simić bio u prodavnici, te kada je otišao do voćnjaka da mu je pozlilo i da je preminuo. Tek kasnije je dobio informaciju da se desila nesreća.

- Čuo sam da je pao sa drveta u voćnjaku. Živio je sam jer nije imao ni ženu ni djecu. Prije godinu ili dvije umrli su mu otac i majka. Od rodbine ima samo brata i sestru. Trenutno nije zaposlen, a znam da je jedno vrijeme radio u Sloveniji, poslije čega se vratio u Pojeznu - rekao je naš sagovornik.

Mještani pričaju da je Simić volio popiti čašicu više, ali da misle da u trenutku nesreće nije bio pijan.

Simićeve komšije kažu da u trenutku nesreće vlasnik imanja nije bio kod kuće.

- Vujo, kako su od milošte zvali Simića, zamolio je Iliju da uzme kalem sa njegove trešnje, te je uzeo merdevine i otišao do voćnjaka i tada se desila nesreća. Njihova imanja udaljena su oko 200 metara jedno od drugog - rekao je jedan od komšija.

On je dodao da se Simić bavio poljoprivredom i da je ponekad radio na nadnicu, ali da je bio veoma vrijedan čovjek, koji je volio i da pomogne komšijama.

Drvosječa

Dragomir Marić (59) iz Stanara teško je povrijeđen kada je na njega palo stablo u selu Čečava kod Teslića.

On je traktorom išao kroz šumu i htio je da posiječe drvo zbog kojeg nije mogao da prođe. Drvo je palo na njega i odbacilo ga na druga drva koja su lagerovana na toj lokaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana