Višković: Fond jedna od uspješnijih republičkih institucija

Srna
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je danas u Banjaluci da je Fond za penzijsko i invalidsko siguranje /PIO/ Republike Srpske jedna od uspješnijih republičkih institucija koja iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u poslovanju.

Višković je istakao da je Fond PIO u proteklih 30 godina uspješno radio na dobrobit našeg društva zbog čega predstavlja instituciju za primjer u Srpskoj.

"Fond PIO svih ovih godina nije imao lak put, razvijao se zajedno sa Republikom Srpskom. Drago mi je što iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u poslovanju", rekao je Višković, obraćajući se na svečanoj akademiji povodom 30 godina rada Fonda PIO.

On je rukovodstvu Fonda čestitao značajan jubilej i izrazio uvjerenje da će Fond i ubuduće ostvarivati još bolje rezultate na dobrobit građana i penzionera Srpske.

Direktor Fonda PIO Mladen Milić rekao je da dodatnu stabilnost u radu Fonda donosi odluka o prelasku na trezorski način poslovanja od januara 2016. godine.

"Zahvaljujući razumijevanju i odlučnosti tadašnjeg predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović, pravilno je riješeno obezbjeđenje nedostajućih sredstava i u potpunosti je uvedena redovnost u isplati penzija u jednom danu", istakao je Milić na svečanoj akademiji.

On je dodao da vlast Srpske, perdvođena SNSD-om, u proteklih 15 godina kontinuirano brine i posvećuje pažnju penzionerima i njihovom standardu posredstvom povećanja penzija.

Svečanoj akademiji u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministri u Vladi Srpske i ostale zvanice.

Fond PIO osnovan je 20. juna 1992. kao Javni fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srpske Republike BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana