Вишковић: Фонд једна од успјешнијих републичких институција

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић оцијенио је данас у Бањалуци да је Фонд за пензијско и инвалидско сигурање /ПИО/ Републике Српске једна од успјешнијих републичких институција која из године у годину остварује све боље резултате у пословању.

Вишковић је истакао да је Фонд ПИО у протеклих 30 година успјешно радио на добробит нашег друштва због чега представља институцију за примјер у Српској.

"Фонд ПИО свих ових година није имао лак пут, развијао се заједно са Републиком Српском. Драго ми је што из године у годину остварује све боље резултате у пословању", рекао је Вишковић, обраћајући се на свечаној академији поводом 30 година рада Фонда ПИО.

Он је руководству Фонда честитао значајан јубилеј и изразио увјерење да ће Фонд и убудуће остваривати још боље резултате на добробит грађана и пензионера Српске.

Директор Фонда ПИО Младен Милић рекао је да додатну стабилност у раду Фонда доноси одлука о преласку на трезорски начин пословања од јануара 2016. године.

"Захваљујући разумијевању и одлучности тадашњег предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић, правилно је ријешено обезбјеђење недостајућих средстава и у потпуности је уведена редовност у исплати пензија у једном дану", истакао је Милић на свечаној академији.

Он је додао да власт Српске, пердвођена СНСД-ом, у протеклих 15 година континуирано брине и посвећује пажњу пензионерима и њиховом стандарду посредством повећања пензија.

Свечаној академији у Административном центру Владе Републике Српске присуствује и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министри у Влади Српске и остале званице.

Фонд ПИО основан је 20. јуна 1992. као Јавни фонд за пензијско и инвалидско осигурање Српске Републике БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана