Veterani i maturanti u humanoj akciji

S.M.
Veterani i maturanti u humanoj akciji

ROGATICA - Rogatičanin Milenko Mijatović, koji je jubilarni, 50. put pokazao humanost i svojim gestom nekome spasio život predvodio je juče u Domu zdravlja "Dr Zoran Mitrović" grupu dobrovoljnih davalaca krvi, kojima se pridružilo i 25 maturanata sa ciljem da poklone dragocjenu tečnost.

Među onima koji su zavrnuli rukav i darovali krv bili su predsjednik Udruženja RVI Milomir Ećimović, direktor Doma zdravlja Siniša Milješić, ali i Željko Radović, Željko Crnogorac, Rade Erić, Branko Gašević i mnogi drugi koji su humanost na ovaj način pokazali više od 20 puta. Ono što su ovi iskusni davaoci učinili kad god je nekome bila potrebna krv je neprocjenjivo, a prvi put da to uradi odvažio se i Miljan Gladanac, koji je zajedno sa njima ponosno zavrnuo rukav i ispružio ruku.

Da daju doprinos ovoj akciji namjeru je imalo i 25 maturanata Srednjoškolskog centra, ali je nakon ljekarskog pregleda u mogućnosti da daruje krv bilo njih petoro. Po završetku akcije sakupljene su 33 doze dragocjene tečnosti koja život znači, što je za sedam više nego u lanjskoj akciji.

A group of men in hospital bedsDescription automatically generated

- Akcija dobrovoljnog darivanja krvi je uspjela. Ponosni smo na sve naše sugrađane koji su na ovaj način pomogli - rekla je sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta u Rogatici Vesna Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana