Ветерани и матуранти у хуманој акцији

С.М.
Ветерани и матуранти у хуманој акцији

РОГАТИЦА - Рогатичанин Миленко Мијатовић, који је јубиларни, 50. пут показао хуманост и својим гестом некоме спасио живот предводио је јуче у Дому здравља "Др Зоран Митровић" групу добровољних давалаца крви, којима се придружило и 25 матураната са циљем да поклоне драгоцјену течност.

Међу онима који су заврнули рукав и даровали крв били су предсједник Удружења РВИ Миломир Ећимовић, директор Дома здравља Синиша Миљешић, али и Жељко Радовић, Жељко Црногорац, Раде Ерић, Бранко Гашевић и многи други који су хуманост на овај начин показали више од 20 пута. Оно што су ови искусни даваоци учинили кад год је некоме била потребна крв је непроцјењиво, а први пут да то уради одважио се и Миљан Гладанац, који је заједно са њима поносно заврнуо рукав и испружио руку.

Да дају допринос овој акцији намјеру је имало и 25 матураната Средњошколског центра, али је након љекарског прегледа у могућности да дарује крв било њих петоро. По завршетку акције сакупљене су 33 дозе драгоцјене течности која живот значи, што је за седам више него у лањској акцији.

A group of men in hospital bedsDescription automatically generated

- Акција добровољног даривања крви је успјела. Поносни смо на све наше суграђане који су на овај начин помогли - рекла је секретар Општинског одбора Црвеног крста у Рогатици Весна Ристић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана