Veliko interesovanje za uklanjanje kućica

M. Mi.
Veliko interesovanje za uklanjanje kućica

Banjaluka - Javni poziv za uklanjanje naplatnih kućica na magistralnom putu Banjaluka - Laktaši u Glamočanima ističe sutra, a tendersku dokumentaciju do sada je preuzelo više od 20 preduzeća.

Vršilac dužnosti direktora „Puteva RS“ Nenad Nešić rekao je da je veliki broj preduzeća iskazao interesovanje za ovaj posao.

- Prema našim informacijama, tendersku dokumentaciju preuzelo je dvadesetak firmi. Javni poziv  ističe sutra i tada ćemo znati da li su se sva preduzeća prijavila na tender - kazao je Nešić.

„Putevi RS“ su za uklanjanje kućica planirali 1,56 miliona, dok je na početku godine za te namjene bilo predviđeno 750.000 KM. U „Putevima“ objašnjavaju da su morali uduplati iznos jer je revidirani projekat uklanjanja naplatnih kućica pokazao da će taj posao koštati mnogo više nego što je prvobitno planirano.

Izgradnju kućica u Glamočanima preduzeće „Putevi RS“ platilo je 2,1 milion maraka, što znači da će, ukoliko se procjena pokaže tačnom, njihovo postavljanje i uklanjanje koštati 3,65 miliona maraka, a ničemu nikada nisu koristile.

Naplatne kućice su postavljene 2013. godine u vrijeme dok je na čelu „Puteva RS“ bio Nedeljko Knežević. Problem je nastao jer su postavljene na magistralnom putu, a ne na autoputu zbog čega nikada nisu puštene u funkciju i nisu donijele ni marku prihoda. U „Putevima RS“ ranije su isticali da su radili na osnovu odluka i instrukcija Vlade i Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana