Upravljanje dugom u Srpskoj dobro postavljen proces

Agencije
Upravljanje dugom u Srpskoj dobro postavljen proces

BANjALUKA - Ministarka finansija RS Zora Vidović razgovarala je u petak u Banjaluci sa šefom Tehničke misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Peterom Lindnerom o unapređenju u oblasti strategije upravljanja dugom Srpske.

Predstavnici MMF-a prezentovali su ministarki finansija ocjene i preporuke misije ove međunarodne finansijske institucije radi unapređenja upravljanja dugom u Republici Srpskoj.

Konstatovano je da je proces upravljanja dugom u Republici Srpskoj dobro postavljen i da na odgovarajući način ispunjava svoju funkciju te da predstavlja dobru osnovu za dalje unapređenje ove oblasti, saopšteno je iz Ministarstva.

Ključne preporuke predstavnika MMF-a u ovoj oblasti odnose se na unapređenje zakonskog okvira za upravljanje dugom da bi se uspostavile još efikasnije procedure i ova oblast dodatno uskladila sa najboljim globalnim praksama te unapređenje resora koji vrši funkciju upravljanja dugom u Ministarstvu finansija kroz uvođenje sistema za upravljanje dugom i unapređenje njegove organizacione strukture.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana