Ulaganje u znanje i praksa recept za uspjeh

Jasna Dragojević
Ulaganje u znanje i praksa recept za uspjeh

Banjaluka - Svečanom akademijom, uručivanjem priznanja i stipendija u petak je obilježen dan Panevropskog univerziteta "Apeiron" u Banjaluci i 14. godišnica rada te ustanove, kao i devet godina Srednjoškolskog centra "Gemit-Apeiron".

Ponosni na godine uspješnog rada, ali i na generacije učenika i studenata, koji ih na najbolji način predstavljaju, u ovim obrazovnim ustanovama ističu da će nastaviti sa ulaganjem u kvalitet i znanje.

- Pokušaćemo da damo novu kadrovsku notu, tako što smo angažovali profesore iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, koji će predavati na trećem ciklusu, koji je i uslov za opstanak Univerziteta - rekao je rektor "Apeirona" Esad Jakupović.

Dodao je da je protekla godina bila karakteristična po tome što su dobili dva studijska programa na trećem ciklusu, na Fakultetu informacionih tehnologija i Fakultetu poslovne ekonomije.

Sa Panevropskog univerziteta "Apeiron" ističu da teže da budu treći univerzitet u RS, odnosno uz dva javna, po kvalitetu i znanju koje pružaju studentima.

- Naš univerzitet karakteriše i to što smo stavili akcenat na praktičnu nastavu i naši studenti nauče mnogo - rekao je rektor Esad Jakupović.

Deveta godina postojanja je bila uspješna i za Srednjoškolski centar "Gemit-Apeiron", koji bilježi rekordan upis.

- U protekloj godini imali smo rekordan upis i više od stotinu učenika u pet odjeljenja. Kod nas je kvalitet znanja maksimalan i na neki način smo druga kuća "našoj" djeci - rekla je direktorica "Gemit-Apeirona" Višnja Kojić, ističući da su ponosni na činjenicu da veliki broj maturanata ove škole uspije da se zaposli.

Na svečanoj akademiji uručene su plakete partnerima Panevropskog univerziteta koji studentima godinama pružaju visokokvalitetnu praksu, te doktorske diplome i tri jednogodišnje stipendije.

Studenti

Među nagrađenim studentima su Aleksa Vranješ i Snežana Popović, koja je najbolji student u proteklog godini.

- Mnogo mi znači to što sam nagrađena stipendijom, jer je ovo potvrda mog rada. Uz znanje koje ovdje dobijam to mi je velika čast - rekla je Popovićeva, koja je studentkinja treće godine na Filološkom fakultetu.

Popovićeva i Vranješ su rekli da će zbog znanja koje su stekli na Panevropskom univerzitetu "Apeiron" ova ustanova biti njihov izbor i za drugi ciklus studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana