Tegeltija, Hui: Do unapređenja znanja saradnjom sa kineskim kompanijama

Srna
Tegeltija, Hui: Do unapređenja znanja saradnjom sa kineskim kompanijama

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija naglasio je danas u Sarajevu da privredni subjekti iz BiH putem saradnje i poslovnih partnerstava sa kineskim kompanijama mogu unaprijediti znanja, obezbijediti pristup novim tehnologijama i tržištima, te značajno unaprijediti poslovanje.

Tegeltija je istakao u razgovoru sa delegacijom Kinesko-evropskog udruženja za tehničku i ekonomsku saradnju (CEATEC) koju je predvodila direktor Čen Hui, da postoji veliki interes BiH za povezivanje i saradnju sa kineskim kompanijama, saopšteno je iz Savjeta ministara.

On je pozdravio otvaranje kancelarije CEATEC-a u BiH i naglasio da je time izgrađen most za buduću saradnju i dolazak kineskih kompanija u BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara izrazio je uvjerenje da će putem te povezanosti biti realizovani mnogobrojni značajni projekti.

Hui je zahvalila Tegeltiji na iskazanoj podršci i interesu, te istakla da je otvaranje kancelarije CEATEC-a u Sarajevu dobra platforma za buduće investicione projekte i prilike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana