Тегелтија, Хуи: До унапређења знања сарадњом са кинеским компанијама

Срна
Тегелтија, Хуи: До унапређења знања сарадњом са кинеским компанијама

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија нагласио је данас у Сарајеву да привредни субјекти из БиХ путем сарадње и пословних партнерстава са кинеским компанијама могу унаприједити знања, обезбиједити приступ новим технологијама и тржиштима, те значајно унаприједити пословање.

Тегелтија је истакао у разговору са делегацијом Кинеско-европског удружења за техничку и економску сарадњу (ЦЕАТЕЦ) коју је предводила директор Чен Хуи, да постоји велики интерес БиХ за повезивање и сарадњу са кинеским компанијама, саопштено је из Савјета министара.

Он је поздравио отварање канцеларије ЦЕАТЕЦ-а у БиХ и нагласио да је тиме изграђен мост за будућу сарадњу и долазак кинеских компанија у БиХ.

Предсједавајући Савјета министара изразио је увјерење да ће путем те повезаности бити реализовани многобројни значајни пројекти.

Хуи је захвалила Тегелтији на исказаној подршци и интересу, те истакла да је отварање канцеларије ЦЕАТЕЦ-а у Сарајеву добра платформа за будуће инвестиционе пројекте и прилике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана