Sukob oficira i čelnika BORS-a

G. M.
Sukob oficira i čelnika BORS-a

Banjaluka - Predsjedništvo Organizacije starješina Vojske RS istaklo je da je zaprepašteno propagandom, prijetnjama i ucjenama koje prema njihovim članovima dolaze od dijela rukovodstva Boračke organizacije RS sa predsjednikom Milomirom Savčićem i nekim predsjednicima opštinskih odbora na čelu.

U pismu koje je Organizacija starješina Vojske RS uputila predsjedniku RS Miloradu Dodiku i ostalim relevantnim institucijama navedeno je da su njihove aktivnosti dočekane na nož kod dijela rukovodstva Boračke organizacije, a posebno njenog predsjednika.

- Na više sjednica naša organizacija je proglašena rušilačkom, a svaka mjera je prevršena prijetnjama Savčića da će smijeniti pojedine starješine koje su izabrane na rukovodeća mjesta u opštinskim organizacijama Boračke organizacije ili javnim institucijama ukoliko ostanu članovi Organizacije starješina Vojske RS. Očigledno je da su pojedinci privatizovali Boračku organizaciju, a posebno je problematično svrstavanje njenog predsjednika uz jednu političku opciju u RS koja je u posljednje vrijeme nanijela ogromnu štetu Srpskoj - navedeno je u pismu koje je potpisao predsjednik te organizacije Milovan Milutinović.

Savčić kaže da u Statutu Boračke organizacije piše da njen član ne može biti član drugog udruženja koje okuplja demobilisane borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca.

- Meni pripisuju bliskost s političkom partijom, a u predsjedništvu Organizacije starješina je nekoliko aktivnih članova političkih partija - kaže Savčić i dodaje da ne želi da razgovara na nivou na kom je napisano pismo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana