Stanje na putevima: Kolovozi klizavi, povećana opasnost od odrona

Srna
Stanje na putevima: Kolovozi klizavi, povećana opasnost od odrona

BANjALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH jutros se vozi po mjestimično vlažnim i klizavim kolovozima, slabije magle ima uz rijeke, a zbog obilnih padavina povećana je opasnost od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Prohodnost putnih pravaca je dobra, a saobraćaj je usporen samo na dionicama na kojima se izvode radovi, gdje je protok vozila regulisan privremenom saobraćajnom signalizazcijom.

Radovi se izvode na auto-putu Banjaluka-Prnjavor gdje je u toku gradnja zvučnog zida, na ulazu u Prnjavor zbog izgradnje kružnog toka, na putevima na području Kotor Varoša, na putu Prijedor-Kozarac na lokalitetu Kalate, na dionici od Kotorskog prema Doboju, te putnim pravcima Drinjača-Milići-Vlasenica, Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

U toku su radovi i na regionalnim putnim pravcima Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Crna Rijeka-Bjelajce, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, te Priboj-Lopare, te Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH radovi su i dalje aktelni u tunelu Vraduk na magistralnom putu kod Zenice, obustava saobraćaja je kroz tunel Ormanica na putu Srebrenik-Orašje i u tunelu Vinac na putu Jajce-Donji Vakuf. Vozila su preusmjerena na alternativne pravce i obilaznice.

Zbog sanacije mosta preko rijeke Tinje, u mjestu Drenik na putu Srebrenik-Šićki Brod, saobraća se naizmjenično, a zbog sanacije mosta preko rijeke Ljubine, na putnom pravcu Olovo-Semizovac, vozila idu obilaznicom u neposrednoj blizini.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići, između BiH i Crne Gore, a vozila su preusmjerena na druge granične prelaze.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana