Stanje na putevima: Kolovoz mjestimično klizav

Srna
Stanje na putevima: Kolovoz mjestimično klizav

BANjALUKA- Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija nesmetano, a u višim predjelima, zbog jutarnjeg mraza, kolovoz je mjestimično mokar i klizav, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, pa se savjetuje oprezna i sporija vožnja.

Zbog odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na dionici regionalnog puta Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na dionici Kozarac-Lamovita-Verići, saobraćaj se odvija usporeno, pa vozačima skećemo pažnju da voze opreznije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji od osam do 15 časova radnim danima biće obustavljan saobraćaj u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Obustava se neće izvoditi vikendom i u dane praznika, a radovi su planirani do 30. novembra.

Na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Brčko u toku je uređenje puta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Crkvina-Modriča jedan, a saobraćaj reguliše privremena signalizacija, kao i na dionici magistralnog puta Kozarac-Lamovita.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rekonstrukcije dionice regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj će biti povremeno obustavljan od sedam do 17 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Jezero-Šipovo i Stari Majdan-Lamovita na kojim se vrši rekonstrukcija.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci od 8.15 do 15.05 časova radnim danima dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dionicama Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan, kao i Modriča jedan-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj- entitetska granica (Karuše) saobraćaj reguliše privremena signalizacija jer su u toku.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju dionice magistralnog puta Doboj-Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, a zbog rekonstrukcije na dionici regionalnog puta Tedin Han-entitetska granica (Križ).

Na dionicama puteva međuentitetska linija Ledenice-Crkvina-Modriča-Johovac-auto-put-Prnjavor, međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod, međuentitetska linija Blaževac-Obudovac i međuentitetska linija Stanić Rijeka-međuentitetska linija Karuše kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa je potrebno da se vozi preznije i poštuju uputstva.

U toku je i izgradnja mini hidroelektrane, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica sa Crnom Gorom (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Banjaluka (Rudarska)-Srpske Toplice, a počeli su radovi na rehabilitaciji lokalnog puta Saračica-Čokorska Polja, zbog čega se saobraćaj od sedsam do 17 časova na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je prelazak granice od sedam do 19 časova.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan PCR test na virus korona, koji ne smije biti stariji od 48 časova.

 

 

Sutra sunčano i toplije
Sutra sunčano i toplije
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana