Stanje na putevima: Klizavi kolovozi, povećana opasnost od odrona

Srna
Stanje na putevima: Klizavi kolovozi, povećana opasnost od odrona

BANjALUKA- Saobraćaj se u Republici Srpskoj i FBiH odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Režim saobraćanja izmijenjen je zbog radova na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška.

Povremene kratkotrajne obustave i izmjene u saobraćaju zbog rekonstrukcije raskrsnice aktuelne su na magistralnom putu Sokolac - Podromanija, na lokalitetu ukrštanja sa Ulicom cara Lazara u mjestu Sokolac.

U toku je rekonstrukcija na dionici magistralnog puta Brod na Drini (Foča) - Hum (Šćepan Polje), zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

I na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zbog opasnosti od klizišta zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak, i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila preusmjerena su preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelektrane “Ugljevik”.

Na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet-ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, saobraćaj će se odvijati uz izmijenjen režim vožnje.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - Rudo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, jer nakon destrukcija nastalih mehaničim udarima nadvožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području FBiH vidljivost je zbog magle smanjena na putnom pravcu Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom. Od 22 do šest časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Sarajevo - Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac kroz ulicu Jukićeva.

Sporije zbog radova saobraćaj se odvija i na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Živinice - Stupari, Bihać - Bosanski Petrovac, Jajce - Crna Rijeka i Doboj - Maglaj.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana