Sindikat pravosuđa RS uplatio donaciju za nabavku medicinske opreme

Srna
Sindikat pravosuđa RS uplatio donaciju za nabavku medicinske opreme

BANjALUKA - Sindikat pravosuđa Republike Srpske saopštio je da je uplatio određena sredstva u Fond solidarnosti Srpske za nabavku prioritetne medicinske opreme i lijekova.

Iz Sindikata su naglasili da podržavaju mjere Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja, te apelovali da građani smanje fizičke kontakte i ostanu kod kuće, kad god je to moguće.

Sindikat pravosuđa saopštio je da podržava radnike u pravosudnim institucijama koji, u ovom ozbiljnom trenutku, najodgovornije i najprofesionalnije obavljaju poslove i zadatke stavljajući se u potpunosti u službu dobrobiti za svakoga pojedinačno, a samim tim i u zaštitu cjelokupne društvene zajednice.

- Kao što je poznato, radnici u pravosudnim institucijama obezbjeđuju nesmetan rad kazneno popravnih ustanova, sudovi i tužilaštva i dalje nesmetano rade, u skladu sa novonastalom situacijom, a sve to uz direktan kontakt sa strankama i građanima - navodi se u saopštenju.

Sindikat je napomenuo da na osnovu zaključka Vlade Srpske od 26. marta da svi zaposleni pokažu humanost i solidarnost te, ako žele, odvoje do pet odsto čija su neto primanja do 1.000 KM i do 10 odsto čija su neto primanja veća od 1.000 KM, nije bilo i ne smije biti pritisaka na radnike u pravosudnim institucijama.

U Sindikatu smatraju da treba izaći i sa mjerama koje se tiču zaštite prava radnika od nesavjesnih poslodavaca, podrške poslodavcima koji savjesno obavljaju svoj posao, s ciljem zadržavanja radnih mjesta i prevazilaženja situacije izazvane virusom korona.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana