Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Srna
Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

BEOGRAD - Uz vojne počasti danas je u Staroj Pazovi (44) koji je poginuo prilikom vojne vježbe.

Sahrani su, osim članova porodice, prijatelja i Toškovićevih kolega iz jedinice, prisustvovali i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Prisustvovali su i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan, komandant Bataljona za specijalne operacije “Grifoni” potpukovnik Nenad Dimitrijević, kao i kolege iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

General Talijan istakao je da je zastavnik Tošković časno izvršavao dodijeljene zadatke i svojim zalaganjem zadobio veliko povjerenje starješina i kolega, da je bio omiljen lider među svojim podoficirima i vojnicima, te da je njegov odnos prema svakom kolegi bio bratski, zbog čega je ostao u srcima svih pripadnika brigade.

Opijelo su služili njihova preosveštenstva episkopi lipljanski i vojni Dositej i budimljansko–nikšićki Metodije.

Toškovićevoj supruzi Snježani predata je zastava Srbije uz zahvalnost otadžbine za ostvarene zasluge njenog muža tokom profesionalne vojne službe, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ranije danas, u kasarni “Rastko Nemanjić” u Pančevu održana je komemoracija na kojoj su kolege iz jedinice odale počast stradalom zastavniku Toškoviću.

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju, a u profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine i više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi.

Bio je oženjen i otac troje djece.

Tošković je bio pripadnik 72. brigade za specijalne operacije, a stradao je prilikom redovne vježbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana