Сахрањен заставник Мијодраг Тошковић

Срна
Сахрањен заставник Мијодраг Тошковић

БЕОГРАД - Уз војне почасти данас је у Старој Пазови (44) који је погинуо приликом војне вјежбе.

Сахрани су, осим чланова породице, пријатеља и Тошковићевих колега из јединице, присуствовали и министар одбране Србије Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Присуствовали су и командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан, командант Батаљона за специјалне операције “Грифони” потпуковник Ненад Димитријевић, као и колеге из Министарства одбране и Војске Србије.

Генерал Талијан истакао је да је заставник Тошковић часно извршавао додијељене задатке и својим залагањем задобио велико повјерење старјешина и колега, да је био омиљен лидер међу својим подофицирима и војницима, те да је његов однос према сваком колеги био братски, због чега је остао у срцима свих припадника бригаде.

Опијело су служили њихова преосвештенства епископи липљански и војни Доситеј и будимљанско–никшићки Методије.

Тошковићевој супрузи Сњежани предата је застава Србије уз захвалност отаџбине за остварене заслуге њеног мужа током професионалне војне службе, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Раније данас, у касарни “Растко Немањић” у Панчеву одржана је комеморација на којој су колеге из јединице одале почаст страдалом заставнику Тошковићу.

Заставник Мијодраг Тошковић рођен је 1980. године на Цетињу, а у професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године и више пута је одликован и награђиван за резултате у служби.

Био је ожењен и отац троје дјеце.

Тошковић је био припадник 72. бригаде за специјалне операције, а страдао је приликом редовне вјежбе десантирања из хеликоптера на водену површину канала Дунав-Тиса-Дунав.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана