RS gradi Kulturni centar u Kosovskoj Mitrovici

RTRS
RS gradi Kulturni centar u Kosovskoj Mitrovici

Kosovska Mitrovica - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić položio je danas u Kosovskoj Mitrovici kamen temeljac za izgradnju stambenog objekta i kulturnog centra Republike Srpske, za koji će Vlada Srpske izdvojiti 500.000 KM.

Đokić je ocijenio da je ovo potez solidarnosti koji Republika Srpska pokazuje prema napaćenom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. "Riječ je o objektu sa osam stanova za smještaj srpskih porodica protjeranih sa juga Kosova i Metohije, a u okviru koga će biti poslovni prostor predviđen za kulturni centar Republike Srpske i Centar za socijalni rad Kosovskomitrovačkog okruga", precizirao je Đokić.

Ministar je naveo da će Srpska putem ovog kulturnog centra u narednom periodu moći da razvija različite vidove kulturnih i drugih sadržaja. Đokić je najavio da će stanovi biti završeni za najduže tri mjeseca kada će se porodice moći da se usele.

"Srećan sam i ponosan na to što su, prije svega, Vlada i parlament Srpske podržali ovu akciju i što će ovim biti očuvana naša istinska, bratska povezanost i nesebična ljubav koju njegujemo kao narod, a posebno u situaciji kada je dijelu našeg naroda teško, kao što je Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Đokić.

Naveo je da je srpskim predstavnicima poželio da pronađu načina da budu mudri i hrabri i da zajedno sa vlastima u Beogradu donesu najbolje političko rješenje koje će pomoći da Srbi trajno ostanu na Kosovu i Metohiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana