Reagovanja na ponašanje poslanika Vukanovića prema premijeru Srpske: Svetinje nisu mjesta za političke obračune

Agencije
Reagovanja na ponašanje poslanika Vukanovića prema premijeru Srpske: Svetinje nisu mjesta za političke obračune

TREBINjE – Gradski odbor SNSD-a Trebinje saopštio je da je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović juče u Mrkonjićima vrijeđao, prekidao, dobacivao i neprimjereno se ponašao prema delegaciji Vlade Republike Srpske na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem.

- Nebojša Vukanović je još jednom pokazao da mu ništa nije sveto  -navedeno je u saopštenju Gradskog odbora SNSD-a Trebinje.

Vukanović je, navela je Srna, u rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog, na lokaciji gdje se gradi pravoslavni duhovni centar postavio niz neumjesnih pitanja koja nisu priličila mjestu na kojem se nalazio - od smjene ministara pa do zahtjeva da se Višković zakune da nije nikakvo zlo počinio.

Igumanija Petropavlovog manastira u Trebinju poručila mu je na to da prije nego što postavi neko pitanje treba da zna da se nalazi na svetom mjestu i da se tako prema njemu i odnosi.

I Gradski odbor SP Trebinje osudio je nastup i djelovanje Vukanovića.
- Vukanović je svojim ponašanjem izrazio nepoštovanje, prvo, prema mjestu na kom se nalazio i prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a zatim i prema predstavnicima duhovnog i javnog života, a sve s ciljem sticanja političkih poena - ističe se u saopštenju trebinjskog odbora SP-a.
Gradski odbor Ujedinjene Srpske Trebinje saopštio je da
Mrkonjići, nisu i ne smiju biti mjesto bilo kakvih političkih i drugih obračuna, već mjesto mira, sabornosti, sloge i jedinstva, saopšteno je iz Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Trebinje.

Višković je rekao da su Mrkonjići, rodno mjesto Svetog Vasilija Ostroškog, najznačajnije mjesto koje je posjetio te da će Vlada učiniti sve da ono postane mjesto okupljanja, sabiranja i poklanjanja svetitelju.

- Mrkonjići nisu značajni samo za Hercegovinu, nego za srpski narod u cjelini bez obzira gdje on živio - istakao je Višković.

Vukanoviću je odgovorio da može na ovom svetom mjestu slobodno da se prekrsti i zakune.

- Mogu slobodno da se prekrstim. I sve što si ti rekao za sebe - ja govorim za sebe. Niti koga štitim, niti ću štititi, niti sam počinio bilo kakav kriminal i to govorim ovdje na svetoj zemlji gdje je rođen Vasilije Ostroški - odgovorio mu je Višković.

U Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj rekli su da ne bi komentarisali ponašanje Vukanovića u Mrkonjićima, jer je igumanija Petropavlovog manastira u Trebinju Pavla bila na mjestu događaja i iznijela stav, sa kojim se i Eparhija slaže.

Mostarski paroh Radivoje Krulj izjavio je da svetinje nisu mjesta za političke obračune i da potpisuje svaku riječ koju je izgovorila igumanija Petropavlovog manastira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana