Реаговања на понашање посланика Вукановића према премијеру Српске: Светиње нису мјеста за политичке обрачуне

Агенције
Реаговања на понашање посланика Вукановића према премијеру Српске: Светиње нису мјеста за политичке обрачуне

ТРЕБИЊЕ – Градски одбор СНСД-а Требиње саопштио је да је посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић јуче у Мркоњићима вријеђао, прекидао, добацивао и непримјерено се понашао према делегацији Владе Републике Српске на челу са премијером Радованом Вишковићем.

- Небојша Вукановић је још једном показао да му ништа није свето  -наведено је у саопштењу Градског одбора СНСД-а Требиње.

Вукановић је, навела је Срна, у родном мјесту Светог Василија Острошког, на локацији гдје се гради православни духовни центар поставио низ неумјесних питања која нису приличила мјесту на којем се налазио - од смјене министара па до захтјева да се Вишковић закуне да није никакво зло починио.

Игуманија Петропавловог манастира у Требињу поручила му је на то да прије него што постави неко питање треба да зна да се налази на светом мјесту и да се тако према њему и односи.

И Градски одбор СП Требиње осудио је наступ и дјеловање Вукановића.
- Вукановић је својим понашањем изразио непоштовање, прво, према мјесту на ком се налазио и према Српској православној цркви, а затим и према представницима духовног и јавног живота, а све с циљем стицања политичких поена - истиче се у саопштењу требињског одбора СП-а.
Градски одбор Уједињене Српске Требиње саопштио је да
Мркоњићи, нису и не смију бити мјесто било каквих политичких и других обрачуна, већ мјесто мира, саборности, слоге и јединства, саопштено је из Градског одбора Уједињене Српске Требиње.

Вишковић је рекао да су Мркоњићи, родно мјесто Светог Василија Острошког, најзначајније мјесто које је посјетио те да ће Влада учинити све да оно постане мјесто окупљања, сабирања и поклањања светитељу.

- Мркоњићи нису значајни само за Херцеговину, него за српски народ у цјелини без обзира гдје он живио - истакао је Вишковић.

Вукановићу је одговорио да може на овом светом мјесту слободно да се прекрсти и закуне.

- Могу слободно да се прекрстим. И све што си ти рекао за себе - ја говорим за себе. Нити кога штитим, нити ћу штитити, нити сам починио било какав криминал и то говорим овдје на светој земљи гдје је рођен Василије Острошки - одговорио му је Вишковић.

У Епархији захумско-херцеговачкој и приморској рекли су да не би коментарисали понашање Вукановића у Мркоњићима, јер је игуманија Петропавловог манастира у Требињу Павла била на мјесту догађаја и изнијела став, са којим се и Епархија слаже.

Мостарски парох Радивоје Круљ изјавио је да светиње нису мјеста за политичке обрачуне и да потписује сваку ријеч коју је изговорила игуманија Петропавловог манастира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана