Promovisan priručnik za nastavnike o očuvanju nacionalnog identiteta

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Republički pedagoški zavod danas je u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci promovisao Priručnik za nastavnike osnovnog vaspitanja i obrazovanja "Očuvanje nacionalnog identiteta i vrijednosti u kontekstu osnovnog vaspitanja i obrazovanja".

Direktor Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović istakao je da nije bilo boljeg dana za promociju priručnika od današnjeg zajedničkog praznika Republike Srpske i Srbije - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

"Priručnik je namijenjen nastavnicima koji u osnovnoj školi predaju predmete od nacionalnog značaja - istoriju, srpski jezik, geografiju, likovnu i muzičku kulturu, te poznavanje prirode i društva", rekao je Damjanović novinarima.

Prema njegovim riječima, izradi Priručnika prethodilo je usaglašavanje programa predmeta od nacionalnog značaja sa Republikom Srbijom. Prosvjetni radnik Branka Lovrić Bosnić rekla je da je ovaj priručnik riznica znanja, te da su u njega utkani ljubav, znanje i ponos svih onih koji su radili u njegovoj izradi.

"Priručnik se sastoji iz dva dijela, štampanog koji je namijenjen nastavnicima i digitalnog dijela koji mogu koristiti i nastavnici i učenici. Ovakvo djelo nema niko u okruženju", rekla je Bosnićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana